.

Aquest matí s’ha fet a la vil·la romana de Centcelles l’acte de presentació dels treballs realitzats dins del projecte “Centcelles, el nostre objectiu. Curs 2015-2016”

El projecte “Centcelles, el nostre objectiu”, iniciat durant el curs 2012-2013, arriba a la seva quarta edició, organitzat per l’Ajuntament de Constantí i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la col·laboració de l’empresa Repsol i la participació de tots els centres educatius de Constantí: Escola Centcelles, Escola Mossèn Ramon Bergadà, Col·legi Turó i Institut Constantí.

Enguany els treballs, que seran presentats pels seus autors, han estat:

Escola Centcelles. Alumnes de 5è d’Educació Primària: realització d’una revista sobre Centcelles, que s’encartarà en la revista del municipi, per la qual cosa ha comptat amb la col·laboració en la seva maquetació de Josep Estivill, responsable de l’Arxiu Municipal de Constantí.

Escola Mossèn Ramon Bergadà. Alumnes de 5è d’Educació Primària: Audioguia de Centcelles a través de codis QR en anglès i àrab. En la realització de l’audioguia en àrab han col·laborat, també, les famílies El Yahyaoui – Shoul, Chib – Farees, Louzari – Rahali, així com Joana Hernández Martínez, professora d’àrab de l’EOI de Tarragona i Adil El Mrhaini, professor de llengua àrab i cultural marroquí del LIC.

Institut Constantí.  Alumnes de 4rt d’ESO: projecte pluridisciplinar de les àrees de llatí i informàtica amb la realització d’espots publicitaris i del Kahoot sobre Centcelles: una plataforma per a la participació.

Col·legi Turó. Alumnes de 1er. d’ESO: L’entorn natural de Centcelles: flora i fauna.

Els projectes realitzats en anys anteriors es poden consultar al web del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona: http://www.mnat.cat/?page=activitats-cicles-actuals&id=objectiu

“Centcelles, el nostre objectiu” es planteja com un projecte de futur, en el qual els centres educatius de Constantí puguin tenir, en un element patrimonial proper i de primer ordre com és el conjunt monumental de Centcelles, una eina per accedir al coneixement de l’època romana amb propostes de treball innovadores i a la vegada desenvolupar un projecte de participació ciutadana i d’implicació en la recerca, coneixement i difusió d’un patrimoni que és de tothom i que té,  en aquest ús i complicitat, la seva raó de ser.

L’any 2014 aquest projecte va rebre el Premi Didascàlia, a experiències docents, concedits en la XXII edició dels Premis Auriga.

/* JS para menú plegable móvil Divi */