.

.

TOTS 21

Una imatge de Campoy. Foto: Reusdigital

L’exregidor de l’Ajuntament de Reus pel PSUC, Francesc Campoy Meca, ha mort aquest divendres a l’edat de 79 anys. Segons ha avançat Reusdigital, Campoy va ser regidor durant els mandats 1979-1983 i 1983-1987. En la seva condició de regidor d’Ensenyament en el primer mandat va assentar les bases per una política oberta i integradora. També fou diputat provincial.

Nascut a Bédar (Almeria), de petit va venir a Reus amb la seva família. Campoy era capellà pròxim a les teories més progressistes. En la seva estada a Xile de professor universitari, on tenia d’amic el sacerdot Joan Alsina, assassinat per la dictadura militar, va haver de fugir de la repressió militar instaurada per Augusto Pinochet.

Nota de condol d’En Comú Podem

Des d’En Comú Podem de Reus han volgut “expressar el nostre reconeixement a la seva trajectòria continuada de compromís polític i social. Francesc Campoy ha estat i és un referent del PSUC a Reus, essencialment en els anys claus de la recuperació democràtica amb un paper destacat com a Regidor de l’Ajuntament de la Ciutat i, no s’ha d’oblidar, com a Diputat Provincial, formant part del govern del Pacte Democràtic de la Diputació”.

Segons el comunicat de premsa enviat aquesta tarda, “va entomar l’àrea d’ensenyament en un moment ple de dificultats: per la profunda crisis econòmica que vivia el país, per la manca de recursos d’uns ajuntaments depauperats i, sobretot, per la precària, deficitària i nefasta herència del franquisme (només un mica amortida per les construccions escolars establertes als Pactes de la Moncloa, que es començaven a construir amb molts incompliments i retards). Fou capaç de generar complicitats amb sectors de mestres i professors i, alhora, de pares i mares compromesos amb l’escola pública de qualitat pedagògica, des d’un Ajuntament sense recursos”.

La nota recorda que “fou un repte principal escolaritzar tot l’alumnat de la ciutat, en condicions dignes, junt amb el problema de disposar de suficient aigua per la ciutat. En ell descansava l’exercici de la Llibertat i de la Igualtat autèntica que tota democràcia ha de garantir. També, com a tinent d’alcalde fou l’element sòlid de cohesió d’un govern de coalició entre socialistes i comunistes que dirigí la ciutat en aquells anys força difícils”.

“Però la trajectòria de compromís de Francesc Campoy ja venia precedida per el seu treball amb els sectors humils de quan va ser capellà a Xile, on fou detingut i expulsat pels militars del cop d’estat contra el govern d’Unitat Popular (sempre manifestava la seva amistat amb mossèn Alsina, assassinat per la dictadura militar de Pinochet). D’una manera discreta, mantingué la fidelitat amb els seus ideals vinculat al PSUC, i fins i tot formant part d’executives locals d’Iniciativa per Catalunya-Verds. Professionalment va estar lligat a l’Escola Puigcerver i com administrador, a l’Escola Alba. Un cop jubilat, col·laborà desinteressada i intensament, com a professor d’adults, a la Fundació Pont i Gol”.

“En Comú Podem de Reus acompanya amb el sentiment a la seva família. Ho fem sincerament ja que Francesc Campoy Meca, fou una persona bona, coherent, defensà i fou fidel als ideals de justícia, humanitat i igualtat que compartim”, conclou el ccomunicat. .

Més informació a Reusdigital

‘Reusdigital’ / GDDCT