.

.

TOTS 21

Curiosa imatge de Josep Vila i Abelló practicant una de les seves aficions, les bitlles. Foto: Reusdigital (Cedida)

Aquest dimecres, 25 d’agost, s’ha mort l’economista Josep Vila i Abelló (Marsella, 1938). Tot i que actualment residia a Sant Just Desvern (Baix Llobregat), el finat va estar estretament lligat a Reus.

Llicenciat en Ciències Econòmiques, Josep Vila va ser patró de la Fundació Teatre Fortuny i va exercir-hi càrrecs de president i vicepresident. Durant el seu mandat, va ubicar l’arxiu de documentació teatral a la nova seu de la fundació, a la societat El Círcol. Juntament amb el seu germà, Santiago, ha estat cabdal en l’organització del premi de dansa Roseta Mauri.

Cal destacar que el pare de Josep Vila, Josep Vila Cardona, es va encarregar durant molts anys de la gestió empresarial del Fortuny. El 1980, va ser el pregoner de la Festa Major de Sant Pere. A més, va ser guanyador, juntament amb Carles Calleja, d’un premi promogut per la Cambra de Comerç de Reus sobre l’economia de Reus i el Camp de Tarragona.

Vila va centrar la seva activitat professional en el sector fiscal i comptable. També va ser eurodiputat pel PP, membre del consell d’administració de RTVE i va representar l’Estat espanyol al canal Euronews.

El funeral tindrà lloc aquest divendres, a les 11 del matí, a la parròquia de la Puríssima Sang.

Reusdigital / GDDCT