.

.

TOTS 21

Imatge dels premis Foto:cedida

Imatge dels premis Foto:cedida

Arnau Virgili, amb la seva obra “De vacances pel Baix Gaià”, va ser el guanyador en la categoria infantil i va ser mereixedor, també, del premi local.

L’artista rodenc Fabio Guzmán es va endur el primer premi en la categoria adults. La torrenca Andrea Viedma, guanyadora de la categoria juvenil, va rebre el seu premi de mans de l’escriptor Aleix Cort.

El Casino Municipal de Roda de Berà es va vestir de gala el proppassat dissabte per acollir l’acte oficial de lliurament de premis de la tercera edició del concurs literari ‘Roca Plana’ Baix Gaià. El recinte teatral es va omplir, ningú es volia perdre el moment en el qual es desvelarien els noms dels guanyadors de cada categoria.

110 van ser les obres presentades a concurs, 34 més que a la passada edició, entre les quals els membres del jurat van haver d’escollir les millors. Del total, 68 corresponien a la categoria infantil, 22 a la categoria juvenil i 20 a la categoria d’adults.

D’aquestes, 67 treballs eren de Roda de Berà, entre ells 44 de l’escola Salvador Espriu, 13 de l’institut Roda de Barà i una obra de l’escola El Cucurull. Les restants es van rebre de Torredembarra i dels seus centres escolars (23), d’Altafulla (7), de l’escola Josep Nin de Salomó (6), de Creixell (1), de La Nou de Gaià (1), de La Pobla de Montornès (1), de La Riera de Gaià (1), i de Santa Cruz de Tenerife (1).

El concurs literari va ser organitzat per l’Ajuntament de Roda de Berà, a través de la regidoria de Cultura, la Biblioteca Municipal i els centres educatius de la localitat, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià.

La segona edició del certamen va arribar al 2014 amb importants novetats, amb les quals s’obria la participació a tots els municipis del Baix Gaià i s’ampliava l’edat de participació, amb la creació d’una nova categoria per a majors de 18 anys. Novetats que s’han mantingut enguany i que, tal i com mostren els resultats de participació, el ‘Roca Plana’ té una gran acceptació i s’ha consolidat com el concurs literari del Baix Gaià.

El jurat va estar format per Llorenç Miró, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, com a president; com a vocals, Anna Merino, de la Biblioteca de Torredembarra; Assumpta Ferré, del  Punt de lectura Cal Cadernal de Salomó; i Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal de Roda de Berà. Ricard Benimeli, membre del Centre d’Estudis Rodencs, va actuar com a secretari.

L’acte va comptar amb la presència de les autoritats locals, de l’alcalde Pere Compte, i dels regidors de l’equip de Govern, Pere Virgili, Cèlia Treserres, Llorenç Miró, Isabel Mondéjar i Frederic Royuela.

Els premis, una tableta de deu polsades, un diploma i dues entrades 2×1 a Port Aventura, per al guanyador de cada categoria; un lot de productes culturals cedits per la Xarxa, per als tres accèssits de cada categoria; així com un premi local, van ser lliurats per representants dels municipis  que conformen la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià.

La cita, a més, va comptar amb l’assistència i participació de l’escriptor reusenc Aleix Cort, qui va fer lliurament del primer premi de la categoria juvenil. Cort presentarà a Roda de Berà el proper 8 de maig, a la tarda, la seva darrera obra, “Avions de paper”, a la Biblioteca Municipal.

Premiats

Categoria infantil

Premi de la categoria: Arnau Virgili, de l’escola Salvador Espriu, per l’obra “De vacances pel Baix Gaià”.Llorenç Miró, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, va lliurar el premi.

Primer accèssit: “Les vacances de la Nicki”, d’Olga Aguilera López, de l’escola Salvador Espriu. El premi va ser lliurat per Montse Quintana, de la Biblioteca de La Riera de Gaià.

Segon accèssit: “Tancat per vacances”, de Guillem Ciurana Casadó, d’Altafulla. El premi va ser lliurat per Janny Pleguezuelos, de la Biblioteca de Salomó.

Tercer accèssit: “El regne de les rimes, els rodolins i les poesies”, de Júlia Magrinyà, de l’escola Antoni Roig de Torredembarra. Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal de Roda de Berà, va fer lliurament del premi.

Categoria juvenil

Premi de la categoria: “Fotografiant els somnis”, d’Andrea Viedma Guirao, de l’institut Ramón de la Torre, de Torredembarra. L’escriptor Aleix Cort va fer lliurament del premi.

Primer accèssit: “T’estaré esperant”, d’Irina Ortiz, de l’institut Roda de Barà.

Segon accèssit:  “Li vaig escriure el seu nom amb tinta xinesa”, de Naget Ouled-Cheik Bonan, de l’institut Roda de Barà. El premi va ser lliurat per Helena Cobos, de la Biblioteca d’Altafulla.

Tercer accèssit: “Escolta amb atenció”, de Mireia Casas Marqués, de l’institut Ramón de la Torre. Isabel Llavoré, de la Biblioteca del Catllar va fer lliurament d’aquest premi.

Categoria adults

Premi de la categoria: “Bonic, perillós, profund i aparentment infinit”, de Fabio Guzmán, de Roda de Berà. L’alcalde, Pere Compte, va fer lliurament del premi.

Primer accèssit: “Cartes d’un home, el meu pare”, de Josepa Figueres, de La Nou de Gaià.

Segon accèssit: “La platja de la familia. Records de dona”, de Trinitat Ortega Roca, de Torredembarra. Anna Merino, de la Biblioteca de Torredembarra, va lliurar el premi.

Tercer accèssit: “L’última branca”, de Rosalia Ciuró Marquès, de Torredembarra. El premi va ser lliurat per Maribel Pérez, de la BiblioCreixell.

Premi local

Arnau Virgili, primer premi de la categoria infantil, va ser el guanyador del premi local, el qual va ser lliurat perPere Compte, alcalde de Roda de Berà; per Pere Virgili, primer tinent d’alcalde; i per Llorenç Miró, regidor de Cultura de l’Ajuntament.

Audició de ‘Músics-Escola de Música de Roda de Berà’

Ara fa un any, en el marc de l’acte de lliurament de premis de la segona edició del concurs literari ‘Roca Plana’, va ser presentada la nova escola de música de Roda de Berà.

Per celebrar l’efemèride, el proppassat dissabte els alumnes de l’escola de música del Vendrell, amb la participació especial dels nous alumnes de ‘Músics-Escola de Música de Roda de Berà’, van oferir una audició musical amb la interpretació de diverses peces musicals, entre elles “Dream a little dream of me”, “I feel good”, “The Simpson’s Theme”, o “Don’t worry, be happy”.