.

.

TOTS 21

D'esquerra a dreta, Marta Vilalta, Carme Forcadell, Maria Roig, Pau Ricomà i Pere Aragonès. Foto: ACN

D’esquerra a dreta, Marta Vilalta, Carme Forcadell, Maria Roig, Pau Ricomà i Pere Aragonès. Foto: ACN

ERC de Tarragona ha omplert el vespre d’aquest dijous el Tinglado 1 del moll de Costa en una acte central de campanya que ha comptat amb gairebé totes les patums de la formació. El candidat, Pau Ricomà, ha estat acompanyat del president de la Generalitat, Pere Aragonès; la portaveu de la formació, Marta Vialalta, i l’expresidenta del Parlament i copresidenta de l’Assemblea de Dones d’ERC, Carme Forcadell. Amb una militància entregada als seus líders, els quatre republicans han fet entrada al Tinglado amb tot el públic dempeus i amb crits de “Tarragona republicana”.

Tot el Tinglado s'ha posat dempeus per rebre els republicans. Foto: Tots21

Tot el Tinglado s’ha posat dempeus per rebre els republicans. Foto: Tots21

L’acte l’ha obert la número 2 de la candidatura, Maria Roig, que ha parlat dels seus orígens i dels orígens de la formació i ha situat ERC com “l’única opció d’esquerres per a Tarragona”. Com tots els que l’han seguit en els parlaments, Roig ha llençat crítiques continuades contra els socialistes i contra el candidat a l’alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales, per venir d’una formació “anticatalanista i d’extrema dreta com Ciutadans”. A continuació ha presentat l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha estat rebuda amb una gran ovació i, un cop més, amb tot el públic dempeus.

La número 2 d'ERC a Tarragona, Maria Roig, ha obert l'acte. Foto: Tots21

La número 2 d’ERC a Tarragona, Maria Roig, ha obert l’acte. Foto: Tots21

Visiblement emocionada, Forcadell ha recordat el seu pas per la presó de Mas d’Enric i ha tingut un record per a Joan Tortosa i Laura Solé, dos tarragonins detinguts en les manifestacions contra la sentència del Procés que van compartir presó amb ella. Apel·lant als gairebé 100 anys d’història de la formació republicana, Forcadell ha dit que ERC és “la força transformadora d’aquest país” i ha recordat que “per aconseguir la República Catalana, calen alcaldes republicans a les diferents ciutats de Catalunya”. Per això ha demanat el vot per a Pau Ricomà, abans de presentar Marta Vialalta.

Per la seva banda, Vilalta, ha dit que “és el moment de consolidar el canvi a Tarragona, la transformació que va començar fa quatre anys”. La portaveu d’ERC s’ha referit també a la llarga història del partit, un partit, ha dit, que “amb 92 anys no ha tingut mai cap cas de corrupció, quelcom que no pot dir ningú més”.

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta. Foto: Tots21

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta. Foto: Tots21

Marta Vilalta ha estat l’encarregada de presentar el candidat a l’alcadia de Tarragona, Pau Ricomà, que ha començat el seu discurs agraïnt la feina feta pels seus companys de candidatura durant tota la campanya. Ricomà ha tornat a carregar contra els socialistes i contra el seu candidat, Rubén Viñuales, a qui ha acusat d’animar plataformes ciutadanes d’extrema dreta de boicotejar els republicans. El candidat ha explicat que “això no va de que sigui jo l’alcalde, sinó d’empoderament ciutadà”. “Jo només soc una eina. Vosaltres, la ciutadania, sou qui portareu les regnes de Tarragona”, ha afegit.

Pere Aragonès i Pau Ricomà. Foto: Tots21

Pere Aragonès i Pau Ricomà. Foto: Tots21

Pau Ricomà ha fet un repàs de les fites assolides durant el seu mandat, com el pla de biblioteques, la revitalització de l’Anella Mediterrània, l’habitatge social…, i ha parlat de la necessitat que hi hagi “una mirada feminista en totes les polítiques municipals”. El candidat és qui ha rebut uns aplaudiments més llargs del públic assistent, abans de presentar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha estat l’encarregat de cloure l’acte.

Pere Aragonès ha estat l'encarregat de clausurar l'acte. Foto: Tots21

Pere Aragonès ha estat l’encarregat de clausurar l’acte. Foto: Tots21

Per la seva banda, Aragonès ha demanat mobilitzar l’electorat per no “tornar al passat” i ha advertit que “hi ha errors que es paguen molt cars”. “Hem passat de la grisor i la corrupció a l’esperança i la transformació”, ha indicat. El líder republicà ha tornat a demanar el vot per a Pau Ricomà i ha donat les gràcies a tota la candidatura de Tarragona per la feina feta, “no només durant tota la campanya, sinó també durant aquests quatre anys a l’Ajuntament transformant Tarragona”.

V.Tapias