.

.

TOTS 21

ERC ha fet públic aquest vespre un comunicat en el qual rebat les acusacions formulades aquest matí per l’Agrupació Local del PSC, acusant-los de fabricar ‘fake news’ per deteriorar l’equip de govern de l’ajuntament de Tarragona. La nota socialista feia referència al denúncia dels republicans sobre l’existència d’un abocador il·legal a la zona de la Floresta i els acusava de manipular fotografies en una mostra «d’intents populistes per intentar enganyar a la ciutadania».

La nota de premsa de rèplica d’ERC, que reproduïm íntegrament, mostra la «indignació» del partit amb aquestes falses acusacions del PSC de Tarragona i recorda que la fotografia «suposadament manipulada» va ser obtinguda «de la pàgina de facebook de l’AV La Floresta (que la va publicar el dia anterior a la nota de premsa) com a prova de la denúncia que es feia». En aquesta línia exigeix «una rectificació pública de la nota de premsa de l’agrupació local del PSC a Tarragona: amb les proves a la mà, ERC no ha mentit, el PSC sí». I alhora reclama al govern de la ciutat «que posi fi d’una vegada per totes als abocadors il·legals que pateix la ciutat de Tarragona i que representen un important problema de salubritat»,

Comunicat d’ERC

«Dilluns 6 d’agost l’agrupació local del PSC de Tarragona ha enviat una nota de premsa a mitjans de comunicació locals en la qual denuncia que ERC-MES practica una política basada en la mentida per erosionar l’equip de govern. Ho fa a propòsit de la nostra denúncia -feta l’1 d’agost-  d’un nou abocador, en aquest cas de neumàtics, situat a la via pública, darrera el camp de futbol de La Floresta. En particular, se’ns acusa de manipular una foto on s’evidencia que hi ha un contenidor ple de pneumàtics i una muntanya de pneumàtics al costat directament apilats a la via pública. En base a això, el PSC ens acusa de “deteriorar la política”, “manipular”, “fer populisme” i de “perdre el seny i la decència”, i ens exigeix una “reflexió seriosa”.

Des d’ERC-MES volem mostrar la nostra profunda indignació amb aquestes falses acusacions del PSC de Tarragona. Sorprèn la lleugeresa amb la qual ens acusa de coses molt greus -per nosaltres, que no estem acostumats a dir mentides, aquesta acusació és molt greu- sense la més mínima raó. Nosaltres som un partit responsable i sí tenim proves per sostenir les nostres denúncies, com tot seguit mostrarem amb les següents consideracions:

Primer. La fotografia suposadament manipulada no és d’ERC-MES sinó de l’Associació de Veïns de La Floresta. ERC la va obtenir de la pàgina de facebook de l’AV La Floresta (que la va publicar el dia anterior a la nota de premsa) com a prova de la denúncia que es feia. Així ho recullen els mitjans de comunicació en publicar-ho (vegeu imatges 1, 2 i 3).

Annex 1: Els veïns de la Floresta pengen la imatge ja retallada el dia abans de la denúncia d’ERC-MES.

Annex 2: Notícia que vincula correctament l’autoria de la imatge amb l’AV de La Floresta.

Annex 3: Notícia que vincula correctament l’autoria de la imatge amb l’AV de La Floresta.

Segon. Qui va retallar la foto van ser els mateixos veïns, no amb la finalitat de manipular -com assegura el PSC-, sinó per principi de prudència. Davant el dubte sobre la legalitat de la situació van preferir no fer pública ni l’empresa ni la matrícula del camió que estava vessant pneumàtics a la via pública, tal com ells mateixos han explicat a les xarxes socials.

En qualsevol cas, quin sentit tindria aquesta manipulació si tant la foto retallada com la original  evidencien un abocament de pneumàtics a la via pública i la instal•lació d’un contenidor industrial, que és el fet denunciat?

Vegeu la imatge annexa 1 –on s’aprecia que la fotografia retallada la publiquen ells- i les imatges annexes 4 i 5.

Annex 4: Una veïna de La Floresta reclama l’autoria de la foto i l’autenticitat de la denúncia.

Annex 5: La veïna explica la motivació de retallar aquella foto.

Tercer. Els fets objectius denunciats pels veïns i, políticament, pel grup d’ERC-MES, i que govern i PSC intenten amagar darrera aquesta polèmica, són que existeixen nombrosos abocadors il•legals a l’antic Pla Parcial 9, darrera els barris de La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar, i que durant la setmana del 31 de juliol es van instal•lar fins a dos contenidors a la via pública -darrera el camp de futbol de La Floresta- que en diverses ocasions s’omplien de pneumàtics -apilant una muntanya de pneumàtics també fora del contenidor-, es buidaven i es tornaven a omplir  (vegeu-ne les fotos 6, 7, 8  i 9 i la imatge 10).

Annexos 6 a 9: Abocadors il·legals i mal estat de la zona.

Annex 10. Des de les entitats veïnals es denuncia que divendres 3 d’agost torna a haver-hi pneumàtics al contenidor instal·lat a la via pública.

Quart. En conseqüència s’ensorra el fonament amb el qual el PSC pretenia acusar ERC-MES de mentir i manipular, i queda al descobert la lleugeresa, per no dir la burda mentida, amb la qual el PSC de Tarragona ha acusat el principal partit de la oposició.

Cinquè. Exigim una rectificació pública de la nota de premsa de l’agrupació local del PSC a Tarragona: amb les proves a la mà, ERC no ha mentit, el PSC sí. Exigim també més sentit de la responsabilitat al principal partit del govern de Tarragona. Però sobretot exigim una disculpa pública amb les veïnes i veïns de La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar per la deixadesa i menyspreu amb que han estat tractats. Rectificar és de savis.

Sisè. Reclamem al govern que posi fi d’una vegada per totes als abocadors il•legals que pateix la ciutat de Tarragona i que representen un important problema de salubritat, seguretat, dignitat i imatge. Tarragona no s’ho mereix.

Setè. Fem una crida a la responsabilitat de l’equip de govern Ballesteros i a entendre més constructivament la tasca dels partits de la oposició i, sobretot, a entendre que els veïns i les veïnes de Tarragona tenen problemes que des de l’Ajuntament de Tarragona tenim el deure de conèixer -trepitjant el carrer- i resoldre -entre tots-.

Les nostres propostes no són contra ningú si no a favor de la ciutat».