TOTS 21

Pau Ricomà és portaveu d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona

Pau Ricomà reclama a l’ajuntament de Tarragona una aposta forta per posar en valor el patrimoni històric de la ciutat i demana que s’impulsi un pla de treball conjunt amb les administracions superiors. ‘Els diversos despreniments que s’han produït a la muralla i les esquerdes aparegudes a l’amfiteatre són un toc d’alerta preocupant que no podem ignorar‘, afirma el líder republicà. Des d’ERC aposten per millorar les partides destinades al manteniment, conservació, restauració i posada en valor del patrimoni i qüestionen quines han de ser les prioritats d’actuació. ‘L’actual govern aposta per actuacions ‘espectaculars’ i després no sap què fer-ne, com les grades de la plaça dels Sedassos. El monument segueix rodejat per una tanca, amb una part caiguda, oferint una imatge lamentable‘, apunta Ricomà qui afegeix que ‘cal prioritzar la conservació per sobre d’actuacions de dubtosa utilitat‘.

Pels republicans, les accions de conservació del patrimoni han d’anar acompanyades per ‘una millora en l’accessibilitat dels monuments i la dotació del personal necessari i permanent que garanteixi un bon servei als recintes patrimonials‘. Pau Ricomà posa l’accent també en el fet queel patrimoni és la nostra carta de presentació al món i s’ha d’explicar millor, amb criteris històricotècnics, de forma més acurada en cada monument i emmarcant-lo en el relat històric de la ciutat‘.

Esquerra Republicana portarà aquesta proposta al plenari amb una moció que insta l’ajuntament a establir i executar un pla de treball conjunt entre les diferents administracions competents en patrimoni històric. ‘Som Patrimoni de la Humanitat i hem d’apostar per una bona atenció patrimonial preventiva, reparadora i conservadora i per disposar d’un relat històric de la ciutat a l’abast de tothom‘, conclou Pau Ricomà.