.

.

TOTS 21

Els republicans han presentat les seves propostes de seguretat. Foto: Cedida

Els republicans han presentat les seves propostes de seguretat. Foto: Cedida

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republicana a Reus, ha presentat aquest matí la proposta vinculada a l’espai públic acompanyada de Maria Pascual, número 9 de la llista republicana a la capital del Baix Camp. En aquest sentit, la mesura que planteja Llauradó és un programa específic d’equips referents per a tota la ciutat en matèria de seguretat i manteniment de l’espai públic.

Llauradó ha explicat: ‘Si l’espai públic es troba desatès, descuidat, fosc, és més probable que aquest espai es degradi encara més i generi més sensació d’inseguretat. Per aquesta raó, aquest programa que presentem avui concentra dues línies de treball d’un mateix objectiu: tenir una ciutat més endreçada i segura’.

La cap de llista republicana ha explicat que, després de presentar mesures de seguretat com poden ser zero zones fosques, el nou model policial, una altra de les línies de treball per millorar la seguretat de la ciutat, serà reforçar la proximitat del cos policial amb una nova figura. ‘En primer lloc, pensem que és molt necessari crear la figura de l’agent referent. Un agent que sigui patrimoni actiu del barri, dels diferents punts de la ciutat, del Reus sencer. Un nom i cognom que sigui l’enllaç de la ciutadania amb la part operativa del Cos de la Guàrdia Urbana de Reus i per extensió del Cos de Mossos d’Esquadra Agents Rurals, Bombers, Serveis Socials i altres serveis d’emergència, primeres necessitats i manteniment de la via pública en els casos que convingui’.

Tot seguit, Llauradó ha afegit: ‘Amb aquesta iniciativa aconseguirem un feedback entre la ciutadania i la Guàrdia Urbana. Disposarem de més informació en relació amb les peticions i demandes de la ciutadania, el seguiment de les incidències i si aquestes s’han resolt. Una comunicació comunitària que ens servirà per fer aquesta ciutat més segura i endreçada’.

D’altra banda, Maria Pascual, número 9 de la llista dels republicans a Reus, ha desenvolupat la segona línia de treball d’aquesta proposta relativa a l’espai públic de la ciutat com és aquesta Brigada Express de manteniment de la via pública. ‘Més enllà del servei de neteja que es fa a tota la ciutat i que és el contracte més elevat de qualsevol ajuntament, el manteniment de la via pública i dels elements que en formen part és primordial. Per això, cal emprendre accions d’una manera sistemàtica i activa que poden anar des de la cura i reparació del mobiliari urbà, voreres o calçada a una acció més àgil per eliminar els grafitis dels espais comuns o elements patrimonials. És un treball necessari per evitar el deteriorament de l’espai públic, l’espai compartit de la ciutat’.

‘En ocasions, aquest deteriorament es pot produir per ser punts amb una major afluència de gent o per tot el contrari, ser espais allunyats de les zones cèntriques i que es poden aprofitar per dur a terme comportaments incívics. En aquestes situacions és ideal que aquesta Brigada Express pugui actuar i també, com explicava la Noemí, hi hagi una interlocució amb els agents referents per informar de la detecció d’aquests punts més conflictius a zones concretes de la ciutat’, ha detallat Pascual.

Per acabar, per tal que aquesta nova brigada de manteniment de la via pública sigui eficient, Pascual considera que cal redimensionar la Brigada Municipal. ‘Penso que en primer lloc cal dimensionar-les d’acord amb la ciutat a la que serveixen, tenint present en tot moment que ara mateix estan infradimensionades i pensant en tot moment amb les persones que les integren, augmentant el capital humà i organitzant-les per tal de poder donar resposta a les necessitats presents i urgents i poden també planificar les intervencions amb una mirada a llarga distància’.