TOTS 21

Imatge de l’acte d’ERC davant del monument al President Companys, a Tarragona. Foto: Cedida

L’objectiu d’Esquerra Republicana de Catalunya a la demarcació de cara al 14 de febrer és molt clar: guanyar-hi unes eleccions al Parlament per primera vegada. Per això, formula una proposta de futur de via àmplia per al Camp de Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre que passa per aprofitar l’enorme potencial d’aquestes comarques. “Tenim el compromís d’avançar construïnt un territori més endreçat, més preparat per a un creixement econòmic sostenible i amb una major qualitat de vida que garanteixi una equitat territorial. En diem governança republicana”, ha manifestat avui la candidata al Parlament, Raquel Sans Guerra, durant l’acte que s’ha celebrat davant del monument al President Companys, a Tarragona, i en el qual s’han reivindicat els 90 anys de trajectòria d’un partit net de corrupció, compromès amb la gent i sempre disposat a governar per a tothom.

La trobada a la rambla President Companys ha estat encapçalada per l’alcalde de Tarragona i número 18 de la llista, Pau Ricomà Vallhonrat, la presidenta de la Diputació de Tarragona i vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó Sans, i el delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Òscar Peris Ròdenas, acompanyats per Raquel Sans i per la número 3 de la candidatura, Irene Aragonès Gràcia, que ha posat de manifest que “davant la situació d’unes eleccions que no s’haurien de celebrar sota cap concepte per tal de preservar la salut de les persones, ens trobem una vegada més una decisió judicialitzada, i no es respecta el consens de la taula de partits. Malgrat això, tot està preparat perquè tothom pugui votar de forma segura”.

La cap de llista, Raquel Sans, ha apuntat els grans eixos de futur per al territori i ha posat com a mostra de la manera de fer republicana la bona tasca duta a terme des de les institucions on governa Esquerra Republicana. En aquest sentit, Pau Ricomà, ha manifestat que “els valors republicans han regit la nostra acció al capdavant de l’ajuntament de Tarragona després de 12 anys de govern del PSC. ERC ha liderat el canvi a la ciutat apostant per la cohesió, la sostenibilitat i la cultura, amb les persones com a centre de la nostra acció de govern”. I ha afegit que “és un canvi sense estridències, s’ha acabat la política dels grans projectes megalòmans. Apostem per millorar el dia a dia de la gent, invertint en la millora de l’espai públic, millorant carrers, places i instal·lacions esportives”. L’alcalde ha destacat que la Tarragona actual impulsa la regeneració urbanística i la cohesió territorial i aposta per la mobilitat sostenible, per exemple amb la nova xarxa de carrils bici, i també creu en la cultura com a eix de cohesió, per la qual cosa s’ha fet arribar a tots els barris malgrat la pandèmia.

En aquesta mateixa línia d’estar al costat de la gent, Noemí Llauradó ha explicat que la governança republicana aposta per “l’equitat territorial i social, que fa que els territoris estiguin equilibrats perquè les persones puguin desenvolupar-hi la seva vida”. Així, la lluita contra el despoblament és un dels cavalls de batalla del govern de la Diputació de Tarragona, i ho aborda des de dos grans eixos: l’habitatge, “amb una línia de subvencions per als ajuntaments per reformar habitatge de titularitat municipal perquè se’n pugui disposar i hi hagi oferta per a les noves famílies”; i la fibra òptica, “una de les principals demandes dels municipis, amb 33,7 milions d’euros d’inversió previstos entre la Generalitat i la Diputació per desplegar 636,70 quilòmetres nous de fibra òptica”.

Finalment, el Pla de Reactivació Econòmica i Social, impulsat pel Govern de Catalunya, ja situa l’economia per la vida -els sectors de l’atenció a les persones, de la salut, de les cures, de l’àmbit alimentari i de producció de proximitat- com una de les prioritats en aquestes polítiques de reconstrucció. Òscar Peris s’ha referit a un dels pilars en aquest sentit, la sanitat pública de qualitat per a tothom: “Nosaltres som els que fem que les coses passin i ho fem amb una visió transformadora: des de la compra del Sant Joan de Reus al nou Hospital Joan XXIII, o les negociacions ja obertes amb el Pius de Valls, anem bastint una estratègia que garanteix el servei a la ciutadania, l’estabilitat laboral i alhora noves i potents infraestructures. La nostra és una mirada llarga i àmplia que va més enllà de ‘tallar cintes’, que garanteix l’estabilitat i la projecció del personal que treballa en aquestes infraestructures sanitàries”.

Redacció