TARRAGONA 21

Gabriel Rufián, durant el míting de Cambrils. Foto: Tarragona21

Gabriel Rufián, durant el míting de Cambrils. Foto: Tarragona21

ERC ha desplegat avui a Cambrils les essències argumentals i emocionals per convèncer aquells que volen votar En Comú Podem perquè se’n desdiguin afirmant que «el veritable canvi» el representen els republicans, els únics que asseguren el procés constituent i la fórmula republicana de govern.

El candidat barceloní i cap de cartell català, Gabriel Rufián, ha fet un discurs en castellà reforçant la marca republicana davant l’univers paral·lel que electoralment representa la formació de Xavier Domènech i Pablo Iglesias, també en posició ascendent a les enquestes, com els republicans. No es tractava avui de mostrar l’argumentari per fer recapacitar el votant cupaire, sinó atacar la línia de flotació de l’esquerra revolucionària.

Esquerra ha presentat una alineació de primer nivell en el que s’ha convertit en el míting central del Camp de Tarragona. L’ha organitzat a Cambrils, la ciutat republicana de més població de les comarques tarragonines on ERC ostenta l’alcaldia. La seva mandatària, Camí Mendoza, ha acompanyat el míting en el que es preveu sigui la seva única intervenció en la campanya.

Centenars de persones han seguit el míting a la plaça Joan Batalla. Foto: Tarragona21

Centenars de persones han seguit el míting a la plaça Joan Batalla. Foto: Tarragona21

Rufián ha saludat que En Comú Podem sigui l’única força «que vegi que Espanya és un país de països», però la diferència amb ells és que «nosaltres sí podem» perquè «és un fet empíric que l’únic canvi, que l’unica revolució, és el procés constituent, la República Catalana». I li ha preguntat als dirigents de Podemos què faran «el primer dia que Alfonso Guerra digui que es carregarà el referèndum català». La proposta de referèndum acordat amb l’Estat és «una mentida pietosa». ERC, en canvi, és l’única formació que vol el canvi real «perquè som l’esquerra que mai més no vol demanar permís».

Rufián ha estat precedit pel sempre ocurrent Joan Tardà, veterà diputat a Madrid, que ha demanat un aplaudiment «per al president de la Generalitat, Carles Puigdemont», mentre afirmava que «o guanyem tots o no guanyem», en referència a la CUP, que s’ha desmarcat sorollosament del seu pacte votant contra l’aprovació dels pressupsotos de la Generalitat.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, també formava part del planter republicà d’avui. A diferència de la CUP, que no es presenta a les eleccions del 26-J, Rovira ha defensat que ERC sempre ho farà «allà on decideixin les coses importants que ens afecten». Seguint l’argumentari de la jornada, ha atacat En Comú Podem dient que el seu «canvi real» necessitarà «el suport del PSOE fins i tot per convocar el referèndum català». El canvi del que parla En Comú Podem «fa molts anys que ha començat al nostre país», ha recordat Rovira, un canvi «que no requereix de permisos, ni del PSOE ni de ningú».

Jordi Salvador: ‘Solidaritat de les esquerres’

El candidat tarragoní Jordi Salvador és qui ha posat la veu sindicalista. Ex secretari general de la UGT a Tarragona, ha fet un ampli repàs el treball fet en els pocs mesos de la legislatura fallida i ha demanat solidaritat «a les esquerres de l’Estat» per tal de «no posar pals a les rodes» al procés català, que suposa «la revolució més gran que s’està vivint a Europa».

L’acte l’havia obert l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que ha recordat que «anem a Madrid a donar veu al Camp de Tarragona i a les Terres d el’Ebre» i ha exterioritzat una queixa dirigida al Govern central: «A Cambrils sempre ens toca el rebre».

J. Garcia