.

.

TOTS 21

Lluís Abella, Camí Mendoza i Oliver Klein

A només dos dies de les eleccions municipals, s’ha formalitzat el primer acte de govern d’un municipi molt destacat, Cambrils. ERC ha acordat un pacte de govern amb Junts per Cambrils -amb qui ja governava aquest mandat- i incorpora NMC, la formació d’Oliver Klein, que al seu dia es va escindir del SC i que ha reiterat un missatge purament local. El pacte es pot llegir en clau de foragitar una formació no nacionalista com són els socialistes.

Així, l’alcaldessa republicana, Camí Mendoza ha reconegut que la situació política que viu el país ha condicionat aquest canvi de peça en el tripartit. Les tres formacions sumen majoria absoluta, amb 12 dels 21 regidors que conformen el consistori cambrilenc. Si bé encara no s’ha volgut avançar com quedarà el repartiment de carteres, els tres partits han assegurat que se senten molt “còmodes” integrant el nou govern i que serà “bo” per a Cambrils i per al país.

El pacte s’ha segellat aquest matí i Camí Mendoza ja no ha necessitat obrir converses amb els socialistes. L’alcaldessa en funcions ha subratllat que l’acord “garanteix un govern estable” . No s’ha fet encara la distribució del cartipàs municipal, però hi ha coincidències en les línies estratègiques.

D’altra banda, Abella ha informat que ha estat l’alcaldessa en funcions la que s’ha posat en contacte amb ell i que l’acord “és bo per Cambrils”. Abella ha reconegut que, en el seu cas, ja no han negociat amb cap més formació que ERC i que els tres partits aliats coincideixen en moltes qüestions com ara infraestructures, gent gran, projectes pendents, etc. “És el millor que hi pot haver per Cambrils”, ha dit Abella. Tant Junts per Cambrils com NMC han tret 3 regidors cadascun.

ERC, com a força més votada amb 6 regidors -ha pujat en 2 regidors- liderarà el nou govern municipal, amb Cs, PP i PSC com a grups a l’oposició. Camí Mendoza ha reconegut que va contactar directament amb aquestes dues formacions. “Són amb les que tenim més sintonia a l’hora de consensuar els projectes per Cambrils i també per la situació que viu el país”, ha conclòs l’alcaldessa.

Per la seva part, Oliver Klein, la gran novetat del proper mandat, ha destacat que el pacte s’ha fet pensant “en tot Cambrils, en el bon govern i en el nostre partit, que no es podia permetre estar més temps a l’oposició. Portàvem vuit anys a l’oposició treballant per Cambrils, sense dependre de Barcelona ni de Madrid i volem que la gent ens posi a prova”.

Així les coses, queda fora del govern local els socialistes d’Ana López, amb qui formava govern aquest mandat ERC i el PDeCAT de Lluís Abella. Sumen tots plegats dotze regidors, la meitat dels quals, d’ERC, després del gran ascens electoral viscut diumenge. És a dir, sumen majoria absoluta. Junts per Cambrils en disposa de tres i Nou Moviment Ciutadà, de tres.

A l’oposició quedaran el PSC i Ciutadans, ambdós amb quatre regidors, i el PP amb un.