.

Salou, Vila-seca i Altafulla no tindran debat televisiu “perquè els respectius govern municipals no ho permeten”, denuncia ERC. Els equips de govern en funcions de les esmentades localitats no accedeixen a fer el debat a la televisió pública del Camp de Tarragona, Tac 12, i “deixen aquestes poblacions sense la possibilitat d’exposar públicament els seus programes en aquest mitjà”.

La televisió pública va oferir l’opció de dur a terme un debat amb totes les formacions polítiques que han tingut representació en el mandat que ara finalitza als nou municipis que conformen el consorci, pertanyents a les comarques del Tarragonès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Ara bé, les condicions marcades per la televisió contemplaven la premissa que almenys el 85% dels representants de cadascun dels consistoris havien d’estar d’acord en fer-lo per a que es realitzés. “Per tant, si els partits que han estat al poder durant aquests darrers 4 anys no mostraven interès en participar en el debat els municipis es quedava directament sense cap oportunitat. Això és el que ha passat a tres poblacions del Tarragonès: Salou, Vila-seca i Altafulla”. Els representants d’Esquerra d’aquests tres municipis coincideixen en valorar aquest fet en què els alcaldes “no volen donar la cara i dialogar amb l’oposició” perquè no es regeixen per unes pràctiques netes i transparents sinó que s’han caracteritzat per impulsar les seves accions i decisions de govern de forma no consensuada, amb un caire en alguns casos, de tendència autoritària.

Els candidats d’Esquerra Salou, Decidim Vila-seca AM i l’EINA-Altafulla tenien màxim interès en poder fer els respectius debats perquè precisament l’explicació pública dels projectes que contenen els programes electorals per a les eleccions municipals del 26M és la millor fórmula per a que els ciutadans decideixen quina opció trien a l’hora d’anar a votar.

Jordi Molinera, coalcaldable d’Altafulla, assegura que en el cas d’aquesta població del Baix Gaià “sabem perfectament que Fèlix Alonso no és partidari de dialogar amb nosaltres. No ho ha fet des de que estem a l’oposició i el modus operandi del seu equip de govern s’ha anat tornant cada vegada menys participatiu amb la ciutadania, no s’ha escoltat la seva veu. No s’han prioritzat accions en pro dels altafullencs ni altafullenques sinó que han actuat pensant en clau d’interès electoral”.

Josep Forasté, que encapçala la llista de Decidim Vila-seca AM, afirma de la seva banda que “no ens estranya que l’actual candidat per Vila-seca Segura (PDeCAT) no accedeixi a fer el debat. Les majories absolutes del partit pel qual Pere Segura es presenta ara com a cap de llista no té per costum dialogar amb la resta de forces polítiques municipals però creiem que això és un error perquè es nega al poble la possibilitat de conèixer amb profunditat les propostes que cada partit té pensades pel municipi on viuen”.

El número u d’Esquerra Salou, Marçal Curto, manifesta que “l’alcalde Pere Granados ha tingut una manera de governar d’esquenes a la població. Han estat diversos els capítols de discrepàncies dins la seva pròpia formació i també amb els seus socis de govern i per això no ens ha vingut de la nou la seva negativa en participar en el debat televisiu”

La transparència i el diàleg són pilars fonamentals d’ERC i per això ni es pot ni es vol permetre que la negativa de determinats representants polítics impossibilitin a la resta d’expressar la seva veu. És molt poc democràtic privar a la ciutadania de nodrir-se de la confrontació d’idees de les forces que es presenten per governar als ajuntaments, ja que al cap i a la fi aquestes institucions són les gestores dels diners públic provinents, en part, dels habitants de cada municipi.

/* JS para menú plegable móvil Divi */