.

.

TOTS 21

Lluís Companys

Lluís Companys

ERC reclama l’anul·lació de la sentència del judici al President Companys, dóna suport als encausats del 9N i a les víctimes de la Talidomida a la Diputació de Tarragona

El Grup Polític d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Diputació de Tarragona defensarà aquest divendres al Ple tres mocions. La primera demana l’anul·lació de la sentència del judici sumaríssim de Lluís Companys, l’únic president democràtic assassinat a Europa al segle XX. La segona moció d’ERC expressa la defensa al dret del poble a decidir el seu futur, mostra el suport i la solidaritat amb el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, encausats per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014, i rebutja la judicialització que fa l’Estat contra el dret a decidir dels catalans. L’última moció expressa el recolzament a les víctimes de la Talidomida i en particular a l’Associació de Víctimes de la Talidomida d’Espanya (AVITE).

El Grup Polític d’ERC ha presentat les tres mocions perquè la Diputació de Tarragona se sumi a les mostres de suport que altres administracions han expressat en relació als tres temes. “Tres qüestions que coincideixen en l’afany dels diputats republicans de defensa i millor atenció vers les persones i la voluntat d’impulsar el procés cap a la independència de Catalunya”.