.

.

TOTS 21

Ricomà, la nit electoral d’ERC

Esquerra Republicana de Catalunya, gran triomfadora de la jornada electoral municipal, iniciarà aquest dimarts la ronda preliminar de contactes per començar a mantenir trobades amb les forces que li puguin assegurar la investidura de Pau Ricomà com a alcalde de Tarragona.

La jornada de ressaca electoral acaba amb una primera reunió de l’executiva local, on s’ha coincidit que l’aposta és l’Alcaldia, tal com Ricomà va anunciar la nit electoral davant d’una militància eufòrica. ERC ha deixat passar el dilluns perquè els digereixin els resultats, les causes dels canvis electorals i la demoscòpia per barris de la ciutat per començar dimarts a fer els primers contactes telefònics. Independentment del que faci Ballesteros, Ricomà fixarà la seva ruta.

Els contactes seran amb de Junts x Tarragona, la CUP i En Comú Podem amb qui ERC busca un acord que faciliti la investidura del seu cap de llista. No es contempla en aquesta arrencada de contactes fer-ho amb el PSC ja que ERC té molt clar el lema de la seva campanya: “Tarragona necessita un canvi”, deia Ricomà a la campanya.

ERC observa punts de coincidència amb les altres tres forces polítiques independentistes o sobiranistes, des de la creació de Consells de Districte a situar la cultura com a eix programàtic, una idea central d’ERC. També la necessitat de regenerar la ciutat figura en els diversos programes electorals. “Hem de parlar amb tothom i entre ells també han de parlar”, deia avui Ricomà a aquest digital.

El líder republicà vol donar valor al fet que ERC ha obtingut l’única regidora dels barris de Ponent de tot el consistori, la sindicalista  Mary López, fet que es produeix quan els republicans han viscut un notable ascens electoral en barrris com Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador, un fenomen de creixement continuat.

J. Garcia