TOTS 21

La competició d’aquesta temporada adopta una renovada composició de joc, derivada per la situació de la pandèmia Covid-19, que ha obligat a adaptar el calendari i l’habitual estructura competitiva. Foto: Cedida

Tres equips del TGN Bàsquet i tres més del Club Bàsquet Tarragona (CBT) participaran a la fase prèvia dels Campionats d’Espanya de bàsquet en categoria júnior, cadet i infantil. Aquestes competicions començaran el cap de setmana del 6 i 7 de març.

El club lila ha inscrit els seus conjunts en cada una de les tres categories femenines. El júnior jugarà en el grup B01, i s’enfrontarà a Joviat i a Lima Horta Bàsquet. El cadet ha quedat enquadrat al grup A01, on es trobarà amb Snatt´s Femení Sant Adrià, CN Sabadell i GEiEG UniGirona. Finalment, l’infantil està al grup B02, i jugarà contra SESE i Draft Gramenet.

Per la seva part, el CBT competirà a les tres categories masculines. El júnior jugarà en el grup A02, i s’enfrontarà a Basket Almeda, FC Barcelona i Bàsquet Manresa. El cadet ha quedat enquadrat al grup B03, on es trobarà amb CB Granollers, CN Sabadell i Nou Bàsquet Olesa. I l’infantil està al grup A02, i jugarà contra Bàsquet Maresme Boet Mataró 3 Viles, Joventut de Badalona i Basket Almeda.

Bases de competició

La competició d’aquesta temporada adopta una renovada composició de joc, derivada per la situació de la pandèmia Covid-19, que ha obligat a adaptar el calendari i l’habitual estructura competitiva. Els campionats seran de caràcter estatal. Per tant, es regiran pel protocols Covid indicats pel Consejo Superior de Deportes. Tot i aixi, la competició respecta el model previ de Preferent A i Preferent B, mantenint les eliminatòries o Fase de Classificació per a decidir la segona fase A i B.

Pel que fa a la Fase Prèvia, aquesta es jugarà durant el mes de març i pel sistema de lliga a una sola volta, de tots contra tots, amb el darrer cap de setmana del 27 i 28 de març per a recuperar possibles partits pendents. La segona fase es definirà d’acord amb els equips participants a Preferent A, que jugarien una Fase Final, mentre que a Preferent B es disputarà la Copa Federació, que passarà a estar subjecta al protocol FCBQ.

Prendran part en les diferents Fases Finals dels Campionats d’Espanya, amb seus i dates encara per determinar, els equips que estableixin les Bases de Competició de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), d’acord amb la classificació de la Fase Final Preferent A.

Redacció