.

.

TOTS 21

L’Ajuntament de Reus, a través de Reus Cultura i de les Biblioteques Municipals de Reus, organitza un acte en record de Xavier Amorós Solà (Reus 7 d’abril de 1923- 18 de juliol de 2022), que tindrà lloc el dimarts, 26 de juiliol a partir de les 19:00h a la Biblioteca Central Xavier Amorós. L’esdeveniment, organitzat amb motiu de la defunció del poeta i escritor reusenc, serà un tast de la programació de l’Any Xavier Amorós, que l’Ajuntament de Reus organitzarà el 2023.

«Enyoro la terra», l’acte de dimarts, consistirà en la lectura de textos d’Amorós que faran representants d’entitats i institucions del seu entorn social, cultural, acadèmic, econòmic, etc…. Llegiran textos Coia Valls, Lluís Miquel Pérez, Dolors Esquerda, Xavier Filella, Enric Aguadé, Josep Baiges, Elena de la Cruz Vergari, David Fernández, Cristina Garreta, Agnès Toda, Montse Farrés, Joaquim Mallafrè i Xavier Graset.

La pausa entre els diferents blocs de lectura de textos estarà amenitzat per la música al piano, a càrrec de Lídia Papió.

L’acte també comptarà amb una glosa, a càrrec d’Antoni Nomen, poeta i estudiós de l’obra de Xavier Amorós.

La programació també inclou les intervencions de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens; i la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès; i directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arrexte.

Redacció