.

Ennèagon Ensemble és un nonet instrumental forjat per músics de les comarques de Tarragona. Foto: Cedida

La segona cita de la Primavera Musical a Vistabella estarà protagonitzada per Ennèagon Ensemble. Un nonet instrumental forjat per músics de les comarques de Tarragona que oferiran el programa ‘Música Silenciada’, un homenatge a dos compositors que van viure coartats pel moment històric que els va tocar viure: M. Oltra i L. Farrenc.

Es tracta d’una formació poc habitual, que es podrà veure per primer cop a l’Església del Sagrat Cor de Vistabella. D’una banda, la proposta del conjunt tarragoní fa un homenatge a Manuel Oltra, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement. Tot i que va néixer a València, de ben jove ja es va establir a Barcelona, on començà els estudis musicals. La seva trajectòria destaca per la vessant de docència, però també per la de composició. En plena repressió feixista, va escriure diverses obres simfòniques, algunes per a cor a cappella i també amb acompanyament instrumental, així com cantates infantils i obres per a cobla. En aquesta ocasió, els amfitrions interpretaran ‘Doble 5 suite’, una obra originalment composta per a quintet de vent i quintet de corda, l’any 1962.

D’altra banda, el concert d’aquest dissabte també farà valdre a la compositora francesa Louise Farrenc (1804-1875). Va ser un gran referent en l’educació, la publicació de partitures i en la composició i interpretació pianística de tot el país. Immersa pel masclisme de l’època, no va ser fins a aconseguir un gran reconeixement amb ‘op. 38’, quan va poder exigir al Conservatori de París que li paguessin el mateix que els seus col·legues masculins, un fet inconcebible a l’època.

Un cicle que s’allargarà fins a l’11 de juny

Per als amants de la música medieval, no us podeu perdre el conjunt ‘Locus Desperatus’, el 21 de maig. Amb el programa ‘Sentì un gran romore’ posaran en escena la música de Niccolò da Perugia, un dels exponents més prolífics, juntament amb Francesco Landini, de la polifonia cultivada a Florència el segle XIV.

En el penúltim concert, el Cor Francesc Valls ens descobrirà la polifonia hispànica del s XVI. Un conjunt dirigit per Pere Lluís Biosca que fa prop de 20 anys que interpreten composicions religioses de tots els temps, així com obres inèdites conservades als arxius capitulars. Un concert que comptarà amb Josep Maria Martí tocant l’arxillaüt, el 28 de maig.

I per tancar la cinquena Primavera Musical a Vistabella, avançarem en el temps per gaudir d’un pop d’autor. La cantautora Magalí Sare presentarà el seu segon disc ‘Esponja’, l’11 de juny. Un treball ple de confessions que s’ha inspirat a partir de les dones de la seva família: la mare, la germana, la neboda i ella mateixa. En clau musical, oferirà una barreja entre el fons clàssic, el jazz i la música tradicional, amb pinzellades de producció moderna. En aquesta ocasió, l’escenari de l’espectacle serà l’exterior de l’església, com a final de festa.

Tots els concerts es duran a terme a les 20.30 h, menys el darrer, que serà a les 21.30 h.

Venda d’entrades

Les entrades es podran adquirir només per anticipat i online al web del cicle. El preu és de 15 euros per cada concert.

www.primaveramusicalvistabella.com

Església del Sagrat Cor de Vistabella, un espai per recuperar

Més enllà de la voluntat d’obrir l’Església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també té la voluntat de ser un trampolí per col·laborar en la restauració d’aquest element modernista. En els darrers anys, han restaurat alguns elements d’aquesta obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. L’església va ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011.

Redacció