.

.

TOTS 21

Logo de la marca 'Tarragona Cruise Port Costa Daurada' ja enregistrada pel Port de Tarragona

Logo de la marca 'Tarragona Cruise Port Costa Daurada' ja enregistrada pel Port de Tarragona

El Port de Tarragona es marca com a objectius principals enllestir la terminal provisional de creuers a La Pineda en un termini d’uns 4 anys, i allà consolidar el projecte i la marca per rebre fins a 50 mil creueristes anuals. D’aquest èxit dependrà que l’arribada de la terminal definitiva al costat del Port Esportiu arribi en 10 anys o més.

‘Tarragona Cruise Port Costa Daurada’, amb aquesta marca ja registrada, el Port de Tarragona defensa i comença a tirar endavant la seva aposta clara i ambiciosa per atreure i consolidar la recepció de creuers a la ciutat. Recentment ho ha fet a Miami (Florida) a la fira més important de creuers del món, la Seatrade Cruise Shipping Convention, on Tarragona i la Costa Daurada s’han promocionat com una destinació de creuers.

“Tarragona havia d’estar en aquesta fira per deixar clar que el nostre Port té interès en els creuers” ha comentat aquest matí el president del Port, Josep Andreu, en una presentació detallada sobre el projecte. La visita a Miami “ha servit per presentar Tarragona a les navilieres, començar a fer contactes i intercanviar targetes. Era una molt bona oportunitat” ha dit. S’ha establert contactes amb companyies navilieres, consignataris i mitjans de comunicació especialitzats. Tot i així, aclareix que “no hi ha acords concrets, ja que allà no en venen creuers, els ports de tot el món, dels 5 continents, es promocionen i això hem fet”.

Mapa de previsió

Mapa de previsió

La terminal definitiva dependrà de l’èxit i consolidació de la marca

El Port ja ha donat els primers passos per tirar endavant el projecte. “S’ha establert una marca i un logo atractiu, ja enregistrats, on és posa en valor el nom de Tarragona i el territori, la Costa Daurada, a escala internacional” ha explicat Andreu. Del mateix mode s’ha establert un equip i pla de treball, una web, un catàleg i un vídeo corporatiu i promocional de la ciutat. Els següents passos que ja estan en marxa són “la captació de creuers de forma regular i consolidar la marca”.

Donat que l’actual terminal de 16 metres d’amplada és adient per a creuers puntuals però no per als objectius de gran volum que es volen obtenir, l’interès i acord amb BCN World per a qui els creuers serà clau, i l’alt cost de la terminal definitiva, el Port establirà una de provisional a La Pineda com ja s’havia avançat. S’aprofitarà la previsió d’ampliació del Dic dels Prats amb cost de 30 milions d’euros per afegit dues esplanades amb cost d’uns 15 milions més per aprofitar una a activitat química i l’altra per a la recepció de creuers i ferris amb una amplada d’entre 60 i 80 metres.

En aquesta terminal, que podria quedar enllestida en uns 4 anys, es podrien rebre perfectament fins a 50 mil creueristes anuals, valora Andreu, “en millors condicions i serveis” i serviria per, “madurar el projecte i consolidar la marca” per tal que l’èxit i els guanys que s’obtinguin permetin dur a terme la terminal definitiva en 10 anys o més, depenent d’aquest factor. El que sí ha remarcat el president del Port és que “la terminal provisional es dirà Tarragona i la definitiva estarà a Tarragona” defensant el nom de la ciutat, després d’algunes polèmiques i crítiques sorgides.

El president del Port, Josep Andreu

El president del Port, Josep Andreu

Gran oportunitat per a Tarragona i tot el territori

Andreu comenta que “busquem companyies que vulguin sorprendre al client” i per tant que Tarragona “sigui una destinació nova, amb gran oferta cultural, gastronòmica, d’oci i patrimonial” i amb interès internacional com és Port Aventura i els futurs BCN World i FerrariLand , a banda d’altres atractius com el golf o el comerç, tots ells ingredients destacats al vídeo promocional.

Segons destaca, “és una gran oportunitat per millorar el turisme internacional, oportunitat de negoci en el sector turístic, potencialitat de visitants específics que complementin al tradicional, estratègia i competència per al territori”.

Presentació del projecte aquest matí per part de Diputació, Ajuntament, Port i Cambra de Comerç

Presentació del projecte aquest matí per part de Diputació, Ajuntament, Port i Cambra de Comerç

Pel que fa a les previsions del 2014 “volem tancar l’any amb un increment de fins a 4 o 5 mil creueristes anuals i anar pujant” declara Andreu. A la presentació hi han estat presents també Albert Abelló per part de la Cabra de Comerç, Josep Fèlix Ballesteros per part de l’Ajuntament de Tarragona i Benet Jané de la Diputació de Tarragona, institucions que recolzen i formen part del projecte.

L’alcalde ha destacat la “sintonia absoluta des de l’origen” del que “serà una realitat amb visió i benefici territorial” ha remarcat.

-Adrià Recasens-