.

L'actuació, que ha suposat una inversió de  25.000 euros, s'ha completat amb el folrat de més de 70 suports sense haver d'interrompre el subministrament elèctric dels clients

L’actuació, que ha suposat una inversió de 25.000 euros, s’ha completat amb el folrat de més de 70 suports sense haver d’interrompre el subministrament elèctric dels clients

Endesa ha instal·lat un total de 15 nous dispositius antiposada i ha folrat 70 torres elèctriques en diferents punts de l’Alt Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès. Es tracta de la primera vegada que s’utilitzen aquests elements que, fins ara, només s’havien col·locat de manera provisional per testejar-los en una prova pilot a la Plana de Lleida. Els treballs d’instal·lació, amb una inversió de 25.000 euros, s’han realitzat amb un equip especial de treballs en tensió, per no haver de tallar el subministrament elèctric en cap moment.

En concret s’han instal·lat els nous dispositius a 15 torres elèctriques de diferents punts de línies de mitjana tensió que transcorren pels municipis del Pla de Santa Maria, i Alió (Alt Camp), Renau (Tarragonès) i el Vendrell (Baix Penedès). Els treballs s’han completat amb el folrat i adequació d’altres 70 suports més. Tot, sense haver d’interrompre el servei elèctric als més de 25.000 clients que, de retruc, sortiran beneficiats d’aquesta actuació, ja que, els nous sistemes evitaran, a més de la possible electrocució dels ocells, l’eliminació de les petites interrupcions o incidències del servei que es podrien produir en cas de col·lisió.

Els nous dispositius antiposada, dissenyats per Birding Natura, es van testejar primer a un recinte tancat del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge (CRFSVallcalent amb aus en recuperació. Posteriorment es va procedir a la instal·lació a 7 torres de diferents municipis de la Plana de Lleida. Els resultats van demostrar la seva efectivitat i, és per això, que la Companyia ha començat a utilitzar-los amb l’objectiu de disminuir, tot el que sigui possible, els impactes de la inevitable convivència entre les infraestructures elèctriques i el medi natural.

Les característiques d’aquests nous dispositius són diferents dels que s’han utilitzat fins ara. Es tracta d’uns elements de perfil rectangular de material reciclable on es fixen unes vares de fibra de vidre de 10 mil·límetres de diàmetre. L’alçada i la distància entre les vares pot ser variable en funció de les espècies d’ocells més freqüents on es vagin a instal·lar.

Accions com aquesta demostren la voluntat d’Endesa per millorar la interacció que les activitats que desenvolupa una empresa elèctrica amb el seu entorn natural, en aquest cas, a la demarcació de Tarragona. Endesa treballa buscant les millors tecnologies disponibles i en projectes d’innovació per minimitzar l’impacte de les serves infraestructures per tal de conservar i protegir la diversitat natural.

/* JS para menú plegable móvil Divi */