Endesa detecta cada dia uns 15 casos de frau elèctric a la demarcació de Tarragona

Un comptador defraudat. Foto: Endesa

Imatge d’arxiu d’un comptador. Foto: Endesa

Endesa va detectar durant el 2016 més del doble d’energia defraudada que l’any anterior a les comarques tarragonines. En concret es van comptabilitzar un total 5.764 casos de frau elèctric gràcies a les inspeccions realitzades per part de la Companyia, o el que és el mateix: 15 casos al dia de mitjana.

L’energia recuperada en aquestes actuacions supera els 77 milions de kilowatts hora, l’equivalent al consum de la demarcació de Tarragona durant vuit dies. En el conjunt de Catalunya, l’energia defraudada el 2016 hauria pogut alimentar les comarques tarragonines durant un mes.

“La major part dels casos són d’empreses i grans consumidors”

Són dades facilitades per la companyia elèctrica, que estima que només l’1% de l’energia defraudada correspon a casos de famílies amb pocs recursos. “Són les empreses i els grans consumidors els que estan realitzant la gran part del frau elèctric, posant en perill la seva seguretat i la de les seves instal·lacions”, afirma l’empresa en un comunicat.

“El frau elèctric posa en risc la seguretat dels veïns del defraudador”

Endesa afirma que el focus de les operacions antifrau que realitzen constantment és en la seguretat, ja que cometre frau elèctric implica posar en greu risc la seguretat i la salut de les persones que conviuen o estan pròximes al defraudador i a les instal·lacions que té manipulades. “Connectar-se il·legalment a la xarxa o a un comptador pot causar electrocució i incendis no només a les mateixes instal·lacions, sinó també produir accidents similars a qui visquin a prop o entrin en contacte amb els elements manipulats”, recorda l’empresa.

La companyia recorda que l’impacte negatiu del frau no repercuteix en les companyies elèctriques, sinó que, com succeeix amb el frau fiscal, afecta directament als recursos de la resta d’empreses i ciutadans, perquè es tradueix en un increment de la factura elèctrica. Endesa ha realitzat durant tot el 2016 nombroses accions de lluita contra el frau que han permès detectar un 28% més casos que l’any anterior al conjunt de Catalunya.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *