.

.

TOTS 21

Curs de ball al carrer a la plaça Corsini. Foto: Laia Díaz

Després d’una primera setmana plena de propostes, el festival de jazz de Tarragona arriba al seu equador aquest cap de setmana. Dissabte, 7 de maig, a les 12 de migdia a la pèrgola del Serrallo, l’escola de dansa Swings is in the air oferirà una classe d’iniciació al ball lindy-hop. En acabar la formació, a les 12.30 h, l’Stromboli Jazz Band posarà la música per aplicar els passos de ball apresos.

A la tarda, el protagonisme el prendrà la plaça Corsini que serà escenari d’una mostra de claqué oberta al carrer a les 17 h amb l’MTtap Claqué i l’Escola de Dansa ATGN i, a les 18.05 h, d’un nou taller de lindy-hop a càrrec de Swings is in the air. A les 19 h, Professor Cunningham and his old school, un dels grups preferits de tots els balladors de swing, actuarà a la mateixa plaça. Aquesta guardonada banda internacional liderada per l’australià Adrian Cunningham presentaran un enèrgic repertori que va des del swing fins al soul i el rythm’n’blues, passant pels carrers de Nova Orleans i les primeres sales de ball de Harlem. A les 21 h, el restaurant Cal Mano viurà un sopar dixie amb la música del bluesman Richard White Boy White, que estarà acompanyat del músic Norman Pena. I a les 23 h, a local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la TGN Old Stars, acompanyada d’una estrella internacional, celebrarà la festa Jam a la Jove.

Diumenge, 8 de maig, a les 12 del migdia, el parc de l’Amfiteatre tornarà a reviure el pícnic dixie, un dels actes més estimats del festival, amb la música de la banda Professor Cunningham and his old school i les cançons seleccionades per la Poppy Selector. I a les 19 h, la Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band oferiran un concert doble d’estàndards del jazz i de dames del jazz, respectivament, al Teatre El Magatzem.

La darrera setmana dixie

La setmana començarà amb una classe oberta de claqué a càrrec de l’Escola de Dansa ATGN al carrer de López de Peláez dilluns a les 19 h. Dijous, a les 20 h, la Stromboli Jazz Band actuarà a la plaça del Rei amb un concert a la fresca. I, divendres a les 20.30 h, Joan Claver Trio presentarà el seu darrer treball Mist al Teatre El Magatzem, un àlbum que inclou composicions pròpies envoltades d’una boira misteriosa, que busca sonoritats hipnòtiques i eclèctiques i també modernes amb un trio de piano que uneix melodia, harmonia i ritme en una sola veu.

Tot el detall de la programació es pot consultar al web del festival i a l’app TGN Agenda

Redacció