TOTS 21

Estudiants que donen suport a Pablo Hasél davant d’una línia d’agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra per impedir la detenció del raper. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut el raper Pablo Hasél en un operatiu que ha començat aquest dimarts a primera hora del matí. La detenció s’ha produït fa pocs minuts i els Mossos d’Esquadra s’han emportat Hasél enmig de crits de suport d’estudiants i altres persones que s’havien concentrat al voltant de la universitat. Els Mossos han tret un a un els estudiants que s’havien atrinxerat a l’edifici amb el raper per donar-li suport, en una tancada que va començar dilluns.

Els Mossos s’emporten detingut el raper Pablo Hásel. Foto: Oriol Bosch

Hasél està condemnat a 2 anys i 9 mesos per l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i justifica la tancada al rectorat per evitar posar «fàcil» la seva detenció perquè ingressi a presó. El termini per entrar a un centre penitenciari va vèncer divendres passat.

El rector de la UdL volia que el tancament de Hasél acabés amb «diàleg» i veu la detenció a la universitat un «fracàs»

El rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, volia que el tancament del raper Pablo Hasél a l’edifici del rectorat acabés amb una «solució dialogada». En una entrevista a Catalunya Ràdio quan s’estava realitzant l’operatiu dels Mossos per detenir el raper, Puy ha afirmat que a aquesta situació no s’hi hauria d’haver arribat «mai» i que és un «fracàs» per part dels que «tenen responsabilitat en l’afer». Puy ha dit que l'»única arma» a la universitat és la «paraula» i ha insistit en el «diàleg». També ha assegurat que respecta l’acte de protesta de Hasél i el «fons» però l’ha qüestionat d’aquesta manera: «Se’ns fa difícil entendre que persones que demanen la llibertat entrin a un edifici públic i posin unes cadenes a les portes».

Aragonès: «El codi penal és anacrònic i protegeix més la corona que els ciutadans»

El cap de llista d’ERC a les eleccions del Parlament, Pere Aragonès, ha afirmat que «el codi penal és absolutament anacrònic, que persegueix la llibertat d’expressió i protegeix la corona més que els ciutadans». En una entrevista a ‘Els matins’ de TV3, ha apuntat que això els enforteix en les seves «conviccions republicanes i en la necessitat de passar pàgina d’un estat espanyol que encara manté com a delicte cantar cançons». Aragonès ha dit que els Mossos d’Esquadra han actuat com a policia judicial i han hagut de complir les ordres de l’Audiència Nacional sobre l’empresonament de Hésel.

ACN