.

.

TOTS 21

Mosaic de com s’està desenvolupant la sessió plenària

Un ple fet des de casa, amb la lectura d’una declaració institucional i un minut de silenci. Així ha començat el primer ple telemàtic de la història de l’Ajuntament de Tarragona. Una sessió extraordinària que s’ha iniciat a les 10 del matí i que es pot seguir en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament i el web municipal:

https://actes.tarragona.cat/session/portadaPublica

I una sessió que presenta problemes tècnics, com la de poder connectar amb alguns regidors, o a l’hora de votar.

Curiós és veure el mosaic on apareixen els regidors, mentre que el que té la paraula, apareix en lloc prominent. Ara bé, no hi caben tots al mosaic, però sí els representants de totes les formacions. També curiós és contemplar els diàlegs amb el secretari municipal sobre els problemes tècnics i la manera de resoldre’ls. El mosaic permet veure des d’on es connecta cadascú d’ells, i què hi ha de fons, quadres i llibres el més habitual.

Més anècdotes: regidors i regidores vestides casolanament i una absència clamorosa de corbates -només la duu el secretari municipal. La curiositat fa que s’observi que la sala d’estar de l’alcalde està farcida de quadres a les parets i que les dues regidores de la CUP tenen bones col.leccions de llibres.

El ple ha començat amb una declaració institucional sobre el coronavirus, en la que es reclama al Govern de l’Estat espanyol i a la Generalitat de Catalunya que ‘mobilitzin amb immediatesa tots els recursos necessaris’ per proveir ‘el material de protecció necessari i adequat’ als treballadors sanitaris, el qual ‘requereix amb urgència equips de protecció individual per totes les persones que treballen i treballaran amb els malalts durant tota la pandèmia’.

La declaració palesa ‘el ferm compromís de l’Ajuntament de Tarragona d’estar al costat de la ciutadania tarragonina en aquests moments difícils i fins a la superació de totes les conseqüències de la pandèmia’. També reconeix tots els col.lectius de la ciutat que estan dedicant esforços a la lluita contra el coronavirus i a desenvolupar la seva tasca.

Seguirà ampliació

Redacció