TOTS 21

La primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar-Cunill. Foto: Manel Granell

Aquest divendres se celebra a l’ajuntament de Tarragona un ple monogràfic, per analitzar les causes i la gestió que es va fer de l’explosió a IQOXE el passat 14 de gener de 2020, que va posar fi a la vida de tres persones «i va marcar un abans i un després en la confiança de la ciutadania en relació amb la seguretat del polígon químic», segons afirmen des de la coalició en un comunicat de premsa.

La nota afegeix que «La sorpresa d’aquest ple és que l’actual Govern en funcions de la Generalitat ha decidit no participar». I en aquesta línia, Carla Aguilar-Cunill primera tinenta d’alcalde de l’ajuntament considera que «la decisió del Govern és un menyspreu cap a l’Ajuntament com a institució, per a les entitats i sindicats que participen en el ple i cap al conjunt de la ciutadania de Tarragona i els municipis més pròxims a la indústria».

Per la seva part Jordi Jordan, diputat de la formació per la demarcació, considera que el Govern de la Generalitat en funcions «té la responsabilitat de respondre a les preguntes que li puguin formular les diferents entitats, sindicats i grups municipals que participen en aquest ple, sobre la gestió que es va fer el dia de l’accident i sobre les mesures que han pres per evitar que torni a succeir, La Generalitat no pot passar olímpicament de la ciutadania de Tarragona». Recordem que de la comissió del parlament que va tractar l’accident, van sorgir unes conclusions a les quals el govern ha de donar resposta.

Jordan també lamenta que en el preacord entre ERC i la Cup per la investidura del senyor Aragonès, no hi ha cap menció en relació amb la seguretat de la indústria química del Camp de Tarragona.

En Comú Podem aprofita per refermar «el seu compromís amb els treballadors i treballadores de la indústria, les entitats i el veïnat i es reafirma decisió que van adoptar fa ja uns mesos de personar-se com acusació particular en la causa judicial oberta a IQOXE».

Redacció