TOTS 21

Fèlix Alonso espera tornar a guanyar les eleccions. Foto: Tarragona21

Fèlix Alonso espera tornar a guanyar les eleccions. Foto: Tarragona21


Els resultats de l’enquesta preelectoral del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) deixa tot molt obert a nivell general amb el ja conegut ‘sopasso’ de Podem al PSOE. En el cas de Tarragona, on s’hi han fet 436 entrevistes de 35 municipis diferents. En l’estimació de vot dóna un diputat per al PP, el PSOE, ERC i C’s, mentre que En Comú Podem podria aconseguir el segon representant a costa CDC i de Ferran Bel.
de deixar sense cadira l’alcalde de Tortosa i cap de llista de CDC, Ferran Bel. El substituiria una membre de Podem, Yolanda López, que acompanya en segona posició l’alcalde d’Altafulla i militant d’EUiA Fèlix Alonso.

En Comú Podem tornaria a guanyar a Catalunya amb tres escons més, segons l’enquesta. La candidatura liderada per Xavier Domènech obtindria entre 14 i 15 escons, 2-3 escons més que els que té ara. En aquest sentit, ERC mantindria el segon lloc amb 9 escons. El PSC també es mantindria i conservaria els 8 diputats actuals. En canvi, CDC seria el gran perjudicat en aquestes eleccions i perdria entre un i dos escons. Segons el baròmetre, Ciutadans continuaria sent cinquena força amb cinc escons. Per últim, el PP podria sumar-ne un més, en tenia quatre, o quedar-se igual.


El PP tornaria a guanyar, però sense majoria

El PP guanyaria les eleccions el 26-J però sense la majoria suficient per governar. Els populars obtindrien un 29,2% dels vots i entre 118 i 121 escons. Amb aquests resultats, la formació hauria de pactar, ja que en cap cas aconseguiria la majoria absoluta que se situa en 176 diputats. En aquest sentit, Unidos Podemos i les seves coalicions superarien el PSOE en gairebé deu escons. La candidatura liderada per Pablo Iglesias obtindria entre 88 i 92 diputats, un resultat molt millor que el del 20-D.
Els socialistes, que els passats comicis tenien 90 escons, ara aconseguirien entre 78 i 80 amb el 21,2% dels vots. Per la seva banda, Ciutadans es queda una altra vegada en el quart lloc amb el 14,6% dels vots i entre 38 i 39 escons, una mica menys dels 40 que va aconseguir el 20-D. S’han necessitat prop de 17.000 entrevistes personals per a dur a terme el sondeig.