.

.

TOTS 21

Operaris d'EMATSA, a la urbanització afectada

Operaris d’EMATSA, a la urbanització afectada

L’Empresa d’Aigües de Tarragona (EMATSA) ha solucionat en un dia la manca d’aigua d’una urbanització del Catllar, Pins Manous 3, on hi ha 185 propietaris que dijous al vespre es van quedar sense aigua per manca de subministrament del pou que utilitzen i en previsió de l’arribada del llarg cap de setmana amb un pont entremig. El vicepresident de la Junta de Compensació de la urbanització, Rafael Garrido, ha agraït a Tarragona21 «la ràpida actuació de l’alcalde, la coordinació de les tasques i la resposta d’EMATSA per resoldre un problema especialment abans que arribés el cap de setmana».

Igual que els havia succeït fa tres anys, el pou es va pràcticament assecar. «Dijous al vespre vam quedar-nos sense aigua i vam avisar l’empresa de manteniment, que hi va fer cap l’endemà al matí», ha dit Garrido. «En veure que el problema era seriós, vam avisar l’alcalde perquè s’activés l’alerta necessària». Aquest es va posar en contacte amb EMATSA, empresa que ja subministra aigua actualment a set urbanitzacions del terme i que té previst ampliar el seu servei al Catllar a partir de l’any vinent. Justament, entre els llocs on té previst fer l’ampliació hi ha la urbanització afectada.

El mateix divendres «un ampli grup de tècnics es va desplaçar a la urbanització, van veure el problema i van portar molt de personal i maquinària. A les 15:30 hores ja estava solucionada l’avaria», ha afirmat el representant veïnal. Cap veí no va patir talls en el subministrament d’aigua.

Al seu torn, l’alcalde, Antonio López, ha afirmat a Tarragona21 que EMATSA va disposar una canonada provisional d’uns 400 metres de llargada per subministrar la seva aigua, mentre clausurava el pou. L’aigua se subministra ara des de la urbanització Manous 2. «Aquesta ràpida reacció no hagués estat possible sense tenir al darrera una empresa potent i amb de personal professional al darrere», ha dit l’alcalde.

La situació creada pot accelerar la posada en marxa del servei d’EMATSA a aquesta urbanització, un servei que estava previst fer el primer trimestre de l’any vinent.