.

Jaume Martell caracteritzat com Frontinus.  Foto: Ematsa

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) participa aquest any al festival de recreació històrica Tarraco Viva amb un espectacle de petit format sobre la gestió de l’aigua en època romana.

El monòleg “Frontinus, curator aquarum” estarà interpretat per Jaume Martell d’Itinere i es posarà en la pell del Curator Aquarum (el qui vetllava per la gestió de les aigües) de Roma que visita Tàrraco. Es tracta d’una recreació itinerant que transcorrerà entre la maqueta instal·lada a l’Antiga Audiència i les Muralles i es podrà veure diumenge 11 i dissabte 17 a les 16.30 i dijous 15 i divendres 16, a les 18.30h.

La iniciativa, impulsada des de l’àrea de Responsabilitat Social Corporativa de la companyia d’aigües, “neix amb l’objectiu de crear aliances amb projectes consolidats i de referència que ens permetin apropar, des de diferents vessants, la importància de l’aigua com a recurs essencial i el ric patrimoni existent vinculat a la seva gestió”, explica el president d’Ematsa, Jordi Fortuny.

El Festival se celebrarà de l’11 al 18 d’octubre a diferents espais de la ciutat de Tarragona. Aquest any s’han programat 184 actes entre presencials i virtuals i tots tenen com a tema central “Resiliència i solidaritat a l’Antiga Roma”.

Breu resum: Frontinus, curator aquarum de Roma, ens explica com gestionaven els romans el proveïment d’aigua de les ciutats i les grans obres d’enginyeria que van construir per a dur-ho a terme. Durant l’Imperi romà, el curator aquarum va ser el comissari responsable de la gestió i el manteniment del sistema d’abastament i la xarxa de distribució d’aigua a les ciutats romanes. A Roma, aquesta funció formava part de les tres grans curadories urbanes, juntament amb la d’obres públiques i la del clavegueram. El càrrec tenia una gran importància i responsabilitat. L’exercia un senador amb rang consular que era nomenat directament per l’emperador.


La informació completa del festival està disponible a: www.tarracoviva.com

Redacció