.

Imatge de la reunió per videoconferència d’inici del projecte SINCRO. Foto: EMATSA

La signatura del conveni marca el tret de sortida del SINCRO (Sistema Inteligente de Prevención de Riesgo Microbiológico en Agua), un projecte d’innovació que ha rebut la subvenció d’I+D+i del Ministeri d’Economia i que impulsa el consorci integrat per Aigües Sabadell, l’Institut de Microelectrònica de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Adiquímica, Sens Solutions i l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA).

El SINCRO té com a objectiu desenvolupar un sensor òptic de mesura de biofilm a les canonades. El mesurament òptic resulta molt menys invasiu i més efectiu que d’altres mètodes existents per controlar, encara més, la qualitat organolèptica i sanitària de l’aigua.

Aquest projecte compta amb un predecessor, l’ OPLITE, impulsat per Aigües de Sabadell, l’UAB, l’Institut de Microelectrònica de Barcelona i EMATSA que també va rebre una subvenció del Ministeri i es va centrar en la investigació i desenvolupaments dels sensors. Ara, amb el SINCRO, es realitzaran les proves dels prototips i s’han incorporat al procés dos socis tecnològics, Sens Solutions i Adiquímica, que tenen com a missió perfeccionar-los i convertir-los en solucions de mercat.

Es preveu que el projecte aconsegueixi assolir els seus objectius, fet que pot suposar un salt important en el control de l’estat de qualitat de les xarxes de distribució, ja que permetrà controlar-les de manera més senzilla i viable econòmicament. En aquest sentit, el president d’Ematsa, Jordi Fortuny, ha destacat la bona tasca realitzada pel Consorci d’organismes que impulsa el projecte i ha afegit “continuem treballant per la millora en seguretat i qualitat de l’abastament d’aigua, en el marc de la millora continua que ens presideix”.

La iniciativa ha estat seleccionada pel Ministeri d’Economia en la convocatòria Retos Colaboración, un programa d’ajuts per a promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat. El SINCRO té un una durada de tres anys amb un pressupost total de 712.614,46€, dels quals prop del 50% es finançaran amb la subvenció rebuda.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */