.

.

TOTS 21

D'esquerra a dreta, Carles Cortés, Carlos Lafont, Laia Pellisa i Jordi Sasplugues. Foto: Tarragona21

D’esquerra a dreta, Carles Cortés, Carlos Lafont, Laia Pellisa i Jordi Sasplugues. Foto: Tarragona21

Amb poc més d’un any de vida, la reviscolada Colla Castella dels Xiquets de Vila-seca es troba en plena efervescència i ha consolidat els castells de set. Ara en volen més i necessiten més gent. L’entitat ha endegat una campanya ambiciosa per augmentar la seva massa social i poder afrontar més reptes, com els castells de set i mig.

El Centre Cultural El Colomí ha estat avui l’escenari de la presentació d’una campanya que es basa en dos eixos, la cartelleria pública i la difusió a través de les xarxes socials d’un vídeo promocional.

L’entitat compta amb 300 socis, però només 60 que s’acostin als assajos, peça fonamental per poder fer els castells, ha destacat el cap de colla, Jordi Sasplugues, que ha fet una crida als presents per incrementar la massa social. Sasplugues ha avançat que de cara al futur immediat es troba poder enlairar un quatre de set amb agulla. “Si aconseguim ser més gent assolirem els objectius”, ha destacat.

Els tres models de cartells que es repartiran a Vila-seca i altres poblacions. Foto: Tarragona21

Els tres models de cartells que es repartiran a Vila-seca i altres poblacions. Foto: Tarragona21

La campanya consta de tres cartells, un pensat per la canalla i amb el lema ‘Ser petit et farà gran’; un per als joves, amb la llegenda ‘Vine a fer castells’, i un darrer per a gent més gran, amb el text: ‘Junts ho tornarem a fer’, i on en una fotografia es recorda l’anterior colla, ha destacat la cap de comunicació, Laia Pellisa. Al seu torn, el vídeo és una paròdia divertida que busca atraure gent i compta amb la veu en off del periodista de Vila-seca Xavier Graset.

Els Xiquets de Vila-seca van existir entre 1991 i 1999 i van arribar a enlairar castells de set. Ara, poc més d’un any després de la seva refundació, Carlos Lafont, president de la colla, recordava els inicis de la nova entitat a partir d’un anunci a Facebook l’octubre de 2013. El bateig arribaria el juny de 2014, amb l’apadrinament rebut per part dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i poc després s’assolirien els castells de set. En 2015 es busca la tripleta de set. Per Sant Jaume a la Pineda es va aconseguir descarregar el 3 de 7 per primer cop.

L’acte ha estat prsentat pel conegut periodista casteller Carles Cortés, que ha recordat la necessitat que té l’entitat de disposar d’un local per als assajos.

J. Garcia