.

.

TOTS 21

El 4 de 9 amb folre dels Xiquets de Tarragona en la tercera ronda

Els Xiquets de Tarragona actuaran a Copenhaguen aquest mes d’abril, després d’haver estat la colla elegida per representar el món casteller en l’Aplec Internacional 2019 d’Adifolk (https://www.adifolk.cat/ca/esdeveniments/aplec), que enguany se celebrarà a la capital danesa entre divendres 26 i diumenge 29 d’abril.

L’Aplec, un esdeveniment itinerant que any rere any s’encarrega de portar la cultura, el folklore i les tradicions catalanes arreu d’Europa i del món, en aquesta ocasió s’emmarcarà en el context del 48 Timer Festival de Norrebro (https://48timer.com/), on la cultura catalana exercirà com a convidada i on els matalassers representaran el món casteller.

El d’aquest 2019 serà el primer viatge a l’estranger de la colla tarragonina d’ençà del 2011. En aquella ocasió, el destí va ser Irlanda del Nord. Serà, a més, la segona vegada que els de la camisa ratllada participaran en un Aplec Internacional d’Adifolk: l’anterior i fins ara única havia estat el 1994, quan l’esdeveniment es va celebrar a Marsella. Aquest any hi tornen, coincidint amb el 25è aniversari d’aquella participació.

Un any sense local

Per als Xiquets, aquest viatge a l’estranger suposa una eina de motivació doble, tant des del punt de vista tècnic com sobretot social, quelcom que la institució valora moltíssim en el difícil context que continua vivint: cal no oblidar que justament a l’abril farà un any que els Xiquets van haver d’abandonar el seu local del carrer Santa Anna per problemes estructurals en l’edifici i des de llavors no disposen de seu social i van haver de traslladar els assajos -després d’un periple de diverses setmanes on van arribar a assajar al carrer- al Pati del Pou de l’Ajuntament. Encara avui desconeixen fins quan hauran de conviure amb aquesta situació.

A més dels Xiquets, també participarà en aquest Aplec 2019 en representació de la cultura catalana l’associació sardanista Tarragona Dansa, així com la Mulassa, el Lleó i el Bou tradicional de Valls.