.

Image dels medallistes tarragonins

Gran participació del Club Atletisme Tarragona al Campionat de Catalunya de pentatló i pentatló de llançaments de veterans amb un total de 9 atletes, 5 a la pentatló masculina, 2 a la pentatló femenina i 2 a la pentatló de llançaments femenina.

Aquest campionat es va celebrar a l’estadi Josep Pla Arbonès de Palafrugell el passat diumenge, en el què 7 d’aquests atletes s’estrenaven en aquesta disciplina de proves combinades consistent en fer 5 proves diverses d’atletisme en pista. Es van aconseguir un total de 8 medalles, 3 d’or, 4 de plata i una de bronze.

A la pentatló femenina, la Dolors Calatrava (F-35) i l’Ana Cabello (F-45) van aconseguir sengles medalles d’or en les seves categories després de completar les 5 proves de manera molt regular i amb molt bones marques, destacant especialment ambdues a la llargada i als 800 metres llisos. La Dolors va aconseguir un total de 1425 punts i l’Ana de 1907.

A la pentatló masculina, en Josep Maria Mateo (M-50), després d’intentar-ho en diversos anys anteriors, aquest any va aconseguir proclamar-se campió de Catalunya amb un total de 2749 punts, agafant avantatge al capdavant de la classificació a la primera prova, llargada, i mantenint aquesta posició fins l’última prova, 1500 metres. En aquesta mateixa categoria, en José Maria Pérez va aconseguir el quart lloc a només 5 punts del tercer classificat.

Seguint amb la pentatló masculina, l’Ignasi Blanco (M-35), en Juan Carlos Herrera (M-40) i l’Anton Forniés (M-45) van aconseguir la medalla de plata. L’Ignasi, amb un total de 1597 punts, es va quedar a només 14 punts del primer lloc i va destacar especialment als 1500.

El Juan Carlos va fer un total de 2319 punts tot i que no va poder puntuar a disc en fer tres nuls en els seus llançaments; per contra, va fer uns espectaculars 4:31.17 als 1500 que li van permetre quedar-se a poc més de 160 punts del primer lloc. L’Anton tornava a competir després d’un llarg període d’inactivitat i va aconseguir una lluitada segona plaça amb 1794 punts sent el llançament de javelina la prova on més va destacar.

A la pentatló de llançaments, l’Ana Cristina Velasco (F-40) va obtenir molt bons resultats en les diverses proves de llançament i va aconseguir la medalla de plata amb un total de 1734 punts mentre que la Marisa Pradillo (F-55) començava la seva pentatló amb dos llançaments de martell nuls que la van condicionar en el resultat final d’aquesta prova i de la pentatló on va aconseguir el tercer lloc final a la classificació de la seva categoria amb 1647 punts.

Foto (d’esquera a dreta): Ana Cristina Velasco, José Maria Pérez, Juan Carlos Herrera, Anton Fornies (sota), Marisa Pradillo, Josep Maria Mateo, Ignasi Blanco i Dolors Calatrava.