.

.

TOTS 21

Maria Virgili presidenta de l'Associació de Venedors del Mercat. Foto:Tarragona21

Maria Virgili presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat. Foto:Tarragona21

L’Associació de Venedors del Mercat assegura que no dóna el vistiplau al reglament d’usos que vol aprovar l’Ajuntament al plenari d’aquest divendres.

Maria Virgili, presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat, ha explicat que des del juny de 2014 fins al gener de 2015 no s’ha dut a terme cap contacte.

Virgili ha dit que se senten «enganyats i decebuts. En l’última reunió es va tractar el reglament però en cap moment es va comunicar que aquest reglament aniria al plenari. El reglament que fins ara hem tingut a les nostres mans és la versió 14 i segons ens han informat la que anirà al plenari és la número 16».

La presidenta dels venedors diu que «no volem unes mesures que ens condicionin de per vida, fa 7 anys i mig de promeses i despropòsits. Sabem que per part de l’Ajuntament urgeix la licitació d’aquest Supermercat perquè això aportarà diners a les arques municipals per acabar les obres i això també ens interessa a nosaltres».

Els venedors han anunciat que fins que no tinguin a les mans el nou reglament queda anul·lada la convocatòria que tenim prevista pel pròxim dilluns amb representants de l’Ajuntament. Els venedors diuen que esperen una nova data per a restablir les negociacions.

El punt que segueix encallant en el reglament és la transició de les parades del mercat. Aquest punt successori, on els paradistes haurien de pagar en cas de traspassar la parada a alguna persona que no fos familiar directe sembla que segueix sent el principal escull que volen desencallar els venedors del Mercat.

Des de l’Ajuntament s’assegura que s’han fet diferents reunions amb els paradistes i que s’ha explicat tot el procediment als seus representants. L’aprovació del reglament d’usos es recorda que és una competència municipal i asseguren que volen seguir escoltant als venedors del mercat per a millorar el servei d’aquest.

El reglament d’usos que s’aprovarà al plenari d’aquest divendres tipifica el tipus de superfícies regulat i l’aspecte dels successors com els més destacats.

S’espera que la licitació pugui superar el tràmit del plenari un cop tot fa pensar que l’oposició ha decidit optar per l’abstenció i poder així desencallar la proposta. En el mateix plenari s’espera aprovar també l’expedient per treure a concurs la concessió de la mitjana superfície que anirà al Mercat Central, el nou supermercat que es construirà i on l’Ajuntament preveu ingressar uns 6 milions d’euros en l’operació.

Quim P. Casadesús