.

.

TOTS 21

Imatge de edifici Bahia Dorada de Salou. Foto: Atrapalo

La junta directiva de l’edifici Bahia Dorada de Salou, edifici situat al carrer Saragossa, s’oposa fermament a la vinguda de 17 famílies de Tarragona que han de ser desplaçades de Campclar a Salou, segons afirmen que els han informat els Mossos d’Esquadra.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ja va mostrar la seva disconformitat amb el trasllat si abans no se’l feia la prova del coronavirus. Es tracta de famílies de Campclar afectades per incendis als seus habitatges.

La junta afirma que ‘se’ns ha informat per part dels Mosos d’Esquadra de la intenció d’allotjar als apartaments de Salou a 17 famílies de la localitat de Tarragona aquest pròxim dilluns’. Convocada Junta Directiva de la comunitat de manera telemàtica i urgent, s’ha acordat per unanimitat ‘l’oposició total’ a aquests allotjaments i l’inici de ‘totes les accions legals i administratives que en dret ens empari’, afirma la junta directiva de l’edifici.

Es basen en què el desplaçament entre localitats ‘aquesta prohibit’ pel Reial decret 463/2020. En aquest decret ‘es prohibeix tota circulació de les persones, exceptuant les contemplades en l’art. 7. De les excepcions contemplades cap empara l’actuació que realitzaran’.

L’arrendament d’aquests habitatges ‘s’ha d’haver produït en període de l’estat d’alerta en el qual l’activitat d’intermediació immobiliària està prohibida’, per la qual cosa ‘en cap cas s’hauria d’haver pogut signar aquests contractes’.

Els residents de la comunitat afirmen estar complint ‘rigorosament’ el confinament en els seus habitatges, i la possibilitat de l’arribada d’altres persones ‘podria provocar un contagi entre els veïns’, per la transmissió del corona virus. Aquesta situació suposa ‘una gran preocupació per als veïns, ja que en la comunitat resideixen persones de les considerades d’alt risc’.

‘Creiem necessari mantenir l’edifici lliure de contagis, ja que, considerem que, l’allotjament d’aquestes persones hauria de ser en el mateix municipi en el qual s’allotgen actualment per a evitar la possible transmissió i per consegüent el contagi als veïns d’aquesta localitat’.