.

.

TOTS 21

Imatges de la vivenda okupada i de la concentració de veïns duta a terme ahir. Fotos: Cedides

Els veïns de Boscos de Tarragona tenen una cita cada tarda a les 20:00 hores davant del xalet situar al número 45 del carrer Oreneta. La seva intenció és fer pressió per obligar els tres okupes que abandonin la vivenda, propietat d’un BBVA que es fa l’orni, per la inseguretat que genera als residents dels voltants. El nou capítol que viu aquest barri, perquè ja acumula dos precedents que van acabar amb els Mossos intervenint en vivendes okupades per desmantellar sengles plantacions de marihuana, es va encetar aquest passat cap de setmana, en adonar-se de l’entrada il·legal. Dilluns els veïns es van mobilitzar per primer cop i per desenes, ahir dimarts per segona vegada i aquesta tarda -i les que calguin- continuaran en la mateixa línia, organitzats tant per canals de whatsapp com per email. «No és el perfil de persones que necessiten una vivenda sigui com sigui», afirmava un dels residents de la zona i participant en les concentracions. «El discurs que ells tenen és que van pagar a algú per poder okupar aquest xalet. I saben perfectament que s’hi poden estar més de dos anys en cas que tot plegat acabi en litigi».

En la concentració d’ahir «vam veure fins i tot com sortien amb el gos de raça perillosa i se’ns en fotien a la cara. La veritat és que els veïns estem farts de tanta impotència davant unes lleis injustes», admetia la font, que recordava passades experiències: «Molt ens temem que facin com ja va passar anteriorment, és a dir, facin un pont per tenir la llum gratis, plantin marihuana i al final s’acabi convertint en un supermercat de menudeig de droga». Per això, assegura, no es descarta dur a terme accions que donin més visibilitat a la seva problemàtica.

La primera intervenció policial va anar dilluns a càrrec de la Guàrdia Urbana. Els agents van parlar amb els veïns col·lindants a l’habitatge en un intent de tranquilitzar-los i van demanar la documentació als okupes. La segona va ser ahir, amb la presència de tres dotacions dels Mossos durant la concentració veïnal. «No sé què s’esperaven que féssim», argumenta la font, davant uns okupes que també han rebutjat l’alternativa proporcionada des de l’ajuntament.

En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Inés Solé, explicava que «estem al cas del tema i des del IMSST ja hem fet la intervenció pertinent on els hem ofert els recursos i serveis que tenim i que de moment han rebutjat. Aquest és un cas complex -afegia-, que està en mans dels Mossos d’Esquadra. No només és una problemàtica habitacional que patim arreu, sinó que en aquest cas concret, també ens trobem persones que en treuen benefici aprofitant aquestes situacions de vulnerabilitat, com la d’aquests nois. Des de l’IMSST seguirem el tema de forma coordinada amb els cossos de seguretat per oferir les alternatives que tenim a l’abast i a les quals s’hi podrien acollir», sentenciava la cupaire.

J.S.