TOTS 21

L’alcalde, Pau Ricomà, demanant silenci als veïns de Boscos (requadre superior) durant la sessió plenària d’aquest divendres. La imatge és una captura de pantalla de la retransmissió de la sessió per streaming.

El primer plenari de l’ajuntament de Tarragona obert de nou a la ciutadania després de dinou mesos ha volgut ser vist aquest divendres per l’alcalde Pau Ricomà, com una «mostra de la recuperació emocional, cultural i econòmica» de la ciutat. I certament, ha servit per recuperar el pols amb la ciutadania. En concret amb els veïns de Boscos, que han aprofitat la sessió per convertir-la en megàfon de la seva lluita en contra de la presència d’okupes al carrer Oreneta. Amb crits de ‘Fora Okupes’, prop d’una desena de persones han recuperat les emocions pronosticades pel batlle reclamant solucions a l’ajuntament i interrompent el plenari durant uns minuts. «Estem fent les coses que hem de fer. Ens fem càrrec i entenem i compartim la vostra preocupació. Però el plenari ha de continuar», pacificava Ricomà.

El plenari ha servit per aprovar per unanimitat la concessió, a proposta de la conselleria de Patrimoni, del Premi Tarraco a l’equip de recerca sobre els Aqüeductes romans de Tarraco.

J.S.