TOTS 21

Imatge de la concentració d’aquest matí. Foto: Comitè de Vaga

Aquest matí els treballadors i treballadores de Villablanca Serveis Assistencials de Reus, en vaga indefinida des del passat 19 d’agost, s’han manifestat davant del Departament de Salut a Tarragona amb la intenció de forçar una reunió amb l’administració per explicar els motius de les mobilitzacions . Finalment una delegació ha estat rebuda per l’àrea de gerència de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. Segons explicava en conversa telefònica amb Tots21 el president del comitè d’empresa, Claudio Parodi, «se’ns ha atès de forma cordial i nosaltres hem tractat de donar una visió global dels problemes que hem estat patint i que motiven la vaga. Des de la gerència se’ns ha assegurat que es posaran en contacte amb l’empresa per intentar arreglar algunes de les qüestions que els hem plantejat, entre les quals no es troben les reivindicacions estrictament laborals, és clar». En aquest sentit, Parodi afegeix que un dels temes en els quals Salut pot intervenir és el de «l’augment de les ràtios i temes relacionats al tipus d’atenció en infermeria».

Pel que fa a la resta de reivindicacions, Parodi apunta que «estem intentant a hores d’ara mantenir una reunió amb l’empresa per tal de fer-los veure que, més enllà del capítol de retribucions salarials, hi ha tot un seguit de coses que també volem posar ara damunt la taula. De fet -admetia- el tema econòmic va ser la clau per fer saltar tot un seguit d’altres reclams com poden ser les ràtios i la manca de respecte als calendaris laborals. Si haguessin dit que sí al seu moment a les peticions salarials, probablement no haurien sorgit la resta coses, almenys a curt termini. Per això ara busquen no una mediació sinó una reunió per poder exposar aquests nous capítols», explicava.

J.S.

 

 

amb qui s’han reunit per demanar que actuïn davant l’immobilisme de l’empresa en el conflicte laboral existent que ha motivat una vaga i mobilitzacions..