.

.

TOTS 21

Imatge d'una protesta anterior a l'empresa

Imatge d’una protesta anterior a l’empresa

Aquest dilluns al matí ha començat la vaga d’una setmana convocada pels treballadors de l’empresa EMTE Service de Tarragona. Una aturada que han acordat davant l’aplicació d’un expedient laboral (Expedient de Modificació Substancial de les Condicions de Treball) que, han assegurat, canviaria les seves condicions salarials i socials. Unes retallades que han qualificat de «molt greus» i que afecten, han explicat, més de 70 famílies. «L’empresa no ens ha deixat alternativa», ha dit a l’ACN Manuel Vidal, delegat de la CGT a l’empresa. Per fer visible la seva queixa també han organitzat una concentració davant de l’Ajuntament de Tarragona pel proper dijous, 2 de juliol, a dos quarts de set de la tarda.

«Ens han atacat a través d’una modificació substancial de les condicions de treball» ha sentenciat Vidal, motiu pel qual, ha exposat, han convocat la vaga. Així, les noves condicions suposarien 200 euros de reducció del salari dels treballadors, a més de retallades en mesures socials o l’anul·lació d’una taula d’hores extres. «Volen treballadors d’un sol ús», ha etzibat el delegat sindical.

És «inacceptable», ha manifestat, que una empresa que ha augmentat exponencialment la seva xifra de negoci i que preveu un augment del benefici pel 2015 de tres milions d’euros «pugui tractar així 70 famílies». Malgrat això, s’ha mostrat disposat a desconvocar la vaga si es retira l’expedient laboral. De fet, esperaven representació de l’empresa en el piquet que s’ha muntat aquest matí a la seu d’EMTE Service a Tarragona, al polígon industrial de Constantí, però «no s’han presentat», ha lamentat Vidal. En aquest sentit, també ha denunciat que l’empresa ha coaccionat treballadors per tal que no secundessin la vaga.

EMTE Service presta serveis de manteniment elèctric a la Universitat Rovira i Virgili, al Port de Tarragona, al Consorci d’Aigües de Tarragona, a la nova presó del Catllar o al mateix Ajuntament de la ciutat -en aquest últim cas a través d’una UTE-. En referència al consistori, Manuel Vidal ha demanat la seva implicació. «Entenem que un ajuntament d’esquerres com el de Tarragona no ha de permetre tenir privatitzat un sector on els treballadors estiguin en precari», ha declarat, i ha proposat una «remunicipalització, perquè els treballadors no es quedin sense feina però tampoc indefensos», ha conclòs.