TOTS 21

Imatge dels integrants del grup. Foto: Ajuntament

Els Timbalers Nyanyos de Cambrils acabaran tocant en una escola, però no serà el pati del Joan Ardèvol, tal com havia anunciat aquest matí en nota de premsa l’ajuntament, sinó al gimnàs de La Bòbila. Així ho ha confirmat a Tots21 el cap de colla de l’entitat, Joan Sedó. «És cert que en un primer moment s’havia parlat d’anar al Joan Ardèvol, però quan ho vam fer anteriorment hi va haver queixes dels veïns. Per aquest motiu ahir mateix es va acordar que anéssim finalment a La Bòbila», puntualitzava.

Hi arriben després d’haver d’abandonar l’Ateneu Juvenil, que els acollia fins ara, perquè els dijous a la tarda (dia d’assajos a partir de les 19:00 hores) s’hi ha programat una altra activitat. El trasllat, en tot cas, és un pedaç «provisional» que dona peu Sedó ha reivindicat «una solució definitiva no només per a nosaltres, sinó per a la resta d’entitats del poble com els diables i bastoners, en forma de Casa d’Entitats». Una petició que «fa anys que arrosseguem. Heu de tenir en compte -afegia- que també són membre de les altres dues colles de timbalers de Cambrils, Cop de Cap i La Farnaca. I amb la primera hem arribat a assajar a masies, cases particulars i fins i tot a la galeria de tir».

Sedó reconeix que, després d’anys anant d’un costat a l’altre, l’actual equip de govern, sorgit de la moció de censura, «ha tingut predisposició des del primer moment per buscar un lloc on poder anar. Però el problema s’està fent gran», deixa anar, tenint en compte que a hores d’ara Nyanyos ja suma «una cinquantena de joves entre els 6 i els 17 anys. I no és només això. Els pares d’alguns d’ells també s’han apuntat a la Farnaca, amb la qual cosa la necessitat de buscar un lloc estable s’està fent cada cop més urgent», apunta Sedó.

J.S.