.

Imatge de la presentació del nou Jardí Poètic. Cedida.

Imatge de la presentació del nou Jardí Poètic. Cedida.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà va inaugurar ahir, acompanyat de la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal i l’entitat impulsora de la proposta com es l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes(APELLC), entre d’altres, una nova ruta poètica en un entorn verd, com ja es va fer el passat mes de març, al Camp de Mart. Ricomà es va mostrar molt satisfet del treball i agraït per la iniciativa i va destacar “que acompanyar el patrimoni romà i el patrimoni natural de literatura, es sempre un bon maridatge” i el més important “que son textos de més de 2.000 anys d’història que ens avalen com una ciutat importantíssima i bellíssima”. I va afegir: “Els textos escollits pel jardí poètic ens avalen com una ciutat important i ens fan estimar encara més”. 

Els Parcs de les Granotes i Amfiteatre i els autors clàssics grecs i llatins ha estat l’escenari i els textos escollits, que lloen i descriuen les grandeses i virtuts de la Tarragona d’aquell moment. La ruta inclou els textos originals, amb la seva corresponent traducció al català. Aquesta iniciativa, com a continuació de l’anterior, s’emmarca en el moviment Tarragona Vila Florida. Per la seva banda la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, va resumir la iniciativa com un compendi de “bones idees i ganes de fer bé la feina”. Aquesta conselleria “va acollir la proposta des del primer dia com una oportunitat per dignificar encara més la ciutat i com un exemple original i de qualitat per seguir formant part i estar ben posicionats amb les Viles Florides”.  

Son 10 textos que se situen en 4 zones del Parc, des de la zona de sota la Via Augusta fins a tocar a les escales del Miracle, passant per l’accés a l’Amifetare o tocant al William Bryant; amb autors com Sili Itàlic, que parlava d’un barri del port hospitalari amb els mariners que hi arribaven; també Publi Aneu Florus, que es va dedicar a l’ensenyament fundant una escola perquè deia que el clima i la gent era molt honesta; d’altres autors com Marc Valeri Marcial o Ruf Fest Aviè que parlen de la fauna i vegetació de l’entorn de la ciutat i d’altres com Quint Septimi Florent, el Tertulià o Aureli Clement Prudenci, que ja ens remeten a la Tarragona d’inicis del cristianisme.  

El jardí literari del Parc de les Granotes ha estat possible gràcies a la col·laboració d’APELLC (Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes), Veus de Dona a Tarragona, Escola de Lletres de Tarragona i Òmnium, així com els departaments implicats del propi Ajuntament.  

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */