.

.

TOTS 21

Les sessions van a càrrec de l’ONGD El Sueño de la Campana i l’Associació 4 Potes. Foto: Ajuntament

Els gossos de teràpia de l’Associació a 4 Potes, el Croqueta i la Poma, tornaran a entrar a les aules de 1r i 2n de primària de les escoles de Cambrils per descobrir nous països amb la col·laboració de l’ONGD El Sueño de la Campana.

L’activitat «Descobrim el món a 4 potes» és una de les vuit propostes diferents que ofereix l’àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils a les escoles del municipi. Els tallers estan impartits per la psicòloga Annabel Folch i la veterinària Montse Carrión.

La novetat d’enguany és que els tallers s’enfoquen a explicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que Nacions  Unides estableix per transformar el nostre món. A través de la presència dels gossos de teràpia, l’Associació 4 Potes explica a l’alumnat els 17 objectius que han de permetre millorar el món on vivim a través d’un desenvolupament sostenible a nivell econòmic, social i ambiental. 

Els gossos són els protagonistes de diverses històries situades a diferents països del món. Concretament, enguany viatjaran a França, la Índia i Síria i participaran en un total de 8 talles. Els primers tallers van començar el dia 4 de novembre a l’escola Joan Ardèvol, i els propers es portaran a terme el dia 11 de novembre a l’escola Guillem Fortuny. 

El regidor de Cooperació, Juan Carlos Romera, ha afirmat que una de les missions del Consell de Cooperació de Cambrils Ciutat Solidària és desplegar la sensibilització a la població de Cambrils. «Que l’alumnat conegui els ODs permet explicar la cooperació internacional  més enllà de la vessant assistencialista de donar subvencions, i permet vertebrar un compromís de tots els països i actors que s’han d’aliar per complir-los i aconseguir –los amb eficàcia», ha assegurat el regidor. En aquest sentit, Romera defensa que, a banda de les intencions de desenvolupament, «cal mesurar  les accions que es van realitzant per saber si s’aconsegueixen reduir les desigualtats». 

Els viatges dels gossos de teràpia 

– França. Coneix un nen amb síndrome de Down. En aquesta part del viatge volem sensibilitzar sobre la diversitat de capacitats que podem trobar a l’aula. 

– Índia. Coneix a tres germanes que no poden anar a escola pel fet de ser nenes. Aquí treballem el dret dels Infants i el dret a l’escolarització infantil i també la igualtat entre homes i dones. 

– Síria. Coneix un nen que viu en un camp de refugiats. En aquest cas volem sensibilitzar a l’alumnat sobre el conflicte bèl·lic de Síria i la problemàtica de les persones refugiades. 

Redacció