.

.

TOTS 21

Imatge davant la delegació de salut de la Generalitat. Foto:Tarragona21

Imatge davant la delegació de salut de la Generalitat. Foto:Tarragona21

Els sindicats i la CUP han demanat aturar el que han titllat com un «consorci de la sanitat pública» a Tarragona a mans del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La portaveu de CGT, Conchi de Tera, ha explicat que es vol denunciar «un consorci encobert a la sanitat de Tarragona. Fem públic el conveni que no han volgut donar a conéixer ells».

En el conveni els sindicats denúncien l’existència d’una càpita econòmica per a crear un consorci encobert a Tarragona.

En una entrevista al Dr. Albert Pons al Tarragona21 el director dels plans funcionals de Tarragona i director del GiPSS, ha assegurat que no existeix aquesta partida i que els Plans Funcionals serviran per alleugerir les llites d’espera a la Sanitat i per la col·laboració dels diferents actors participants dels Plans, L’Institut Català de la Salut (ICS) a través de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS) i la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

Precisament aquests acords són els que els sindicats i la CUP creuen que serveixen per a que la gestió pública de la sanitat passi a mans privades «volem fer una campanya informativa perquè la gent conegui el negoci que volen fer amb la nostra salut» diu Conchi de Tera.  «el cost que una empresa privada vulgui gestionar la salut pública sempre és més car i acaba afectant al pacient» remarca la portaveu sindical.

Pel que fa a les llistes d’espera de Tera explica que «volen unificar la llista d’espera i volem saber com la gestionaran si per concepte de mútues o per tipus d’urgències de malalties».  De Tera ha denunciat també que les dades que té la sanitat pública dels pacients puguin passar a mans privades.

Els sindicats han recordat que a Lleida s’ha aconseguit aturar el consorci que s’havia proposat a ponent i que des de la sanitat pública es vol seguir informant a la població de les intencions que segons ells té salut a Tarragona.