.

Un moment de la presentació del cicle

Els racons més amagats de Tarragona i els seus personatges més misteriosos protagonitzen la setena edició del cicle de llegendes i oralitat ‘La ciutat a cau d’orella’, que arriba un any més coorganitzat per l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Arxiu de Folklore de la Universitat Rovira i Virgili i l’Escola de Lletres de Tarragona. El cicle s’ha presentat públicament aquest dijous.

Sota el títol de ‘Tarragona Fosca’, des del 30 de setembre fins al 30 d’octubre s’ofereixen una dotzena d’activitats gratuïtes amb aquelles històries i estranys personatges que no han estat recollits als llibres d’història.

Entre les activitats previstes destaquen l’enigma nocturn ‘L’arxiu inèdi’t, en què els participants hauran de trobar un document històric en el fons de la biblioteca municipal, l’espectacle 100 Llegendes Urbanes, a càrec de Carme Oriol i Joan Rioné, el taller d’escriptura creativa S’ha escrit un crim, a càrrec d’Íngrid Ventura o l’acció teatral Museu Kesse, que transformarà l’Espai Jove Kesse en un indret terrorífic

El conseller de Joventut, Hermán Pinedo, ha destacat que 9 de cada 10 activitats “han estat produïdes pels mateixos joves, a través dels col·lectius i entitats dels quals formen part”. Pinedo també ha afegit que el cicle s’ha consolidat com “una alternativa d’oci i condum amb continguts culturals i artístics de primer nivell, que vinculen els nois i noies al seu entorn i potencien el sentiment de pertinença envers la ciutat on viuen”.

El cicle compte amb la col·laboració de la comunitat educativa ILEC, Del·liròpolis, Resistència Bandera Negra, Genovesa Narratives Teatrals, Aula de Teatre de l’Espai Jove Kesse, Tziqui Artworks, Artelitats Teatre, Biblioteca Hemeroteca Municipal i Xarxa de Centres Cívics.

Per a més informació i inscripcions es poden consultar els webs www.tarragonajove.org, http://bibliotecatarragona.gencat.cat i http://llegendestgn.blogspot.com