.

.

TOTS 21

Els preus cauen a Tarragona

La inflació espanyola del mes de novembre es redueix d’una dècima respecte al mes anterior i deixa la variació interanual de l’IPC en el -0,4%, tres dècimes per sota de la d’octubre. A Tarragona, la taxa d’inflació interanual es mostra negativa amb un indicador del -0’7% degut amb un decrement de quatre dècimes dels preus en relació al mes anterior.

La taxa tarragonina se situa  sis dècimes sota la mitjana catalana. La PIMEC Tarragona destaca que l’evolució dels preus hagués estat nul·la sense el component energètic i que “la disminució és conseqüència de la reducció dels preus de carburants i combustibles”, tendència que continuarà a la baixa.

Per aquest motiu, es preveu que els preus regulats i els tributs, com l’IBI, haurien de seguir aquesta tendència a la baixa o, com a mínim, no augmentar.

A Catalunya, els preus al consum es mantenen en relació a l’octubre, el que situa la variació interanual en el -0,1%, tres dècimes per sobre la del conjunt d’Espanya. A Catalunya els preus han augmentat més en alimentació i begudes no alcohòliques i en habitatge, s’han reduït menys en parament de la llar i en lleure i cultura i, han augmentat menys en begudes alcohòliques i tabac.