.

.

TOTS 21

Foto de família de la darrera edició dels premis, celebrada a Altafulla. Cedida.

Foto de família de la darrera edició dels premis, celebrada a Altafulla. Cedida.

El pavelló poliesportiu de la Pobla de Montornès acollirà el divendres 25 de novembre, a les 18.30 hores, l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès, que compten amb el patrocini de l’empresa Repsol. El Consell Comarcal del Tarragonès, amb la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis, convoca anualment aquests guardons en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Els Premis Tarragonès són doncs una cita cultural de referència a la nostra comarca.

En aquesta edició es farà públic el veredicte del jurat dels següents premis:

  • XXIIIè Premi Tarragonès Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura. Aquesta beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. El premi té una dotació econòmica de 2.450 € i la publicació del treball. El jurat d’aquesta convocatòria el formen: Maria Bonet, Jordi Piqué, Jordi Roca i Anna I. Serra.
  • XXIè Premi Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus. És un premi de reconeixement a la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. Entre els guanyadors d’edicions anteriors destaquen Magí Sunyer, Josep Royo, David Balcells, Marcel Pey, Jordi Tiñena, Àlvar Calvet i Jesús Monllaó, entre altres. El jurat d’aquesta convocatòria el formen: Jordi Bertran, Pilar Casas, Àlvar Calvet i Rosa Maria Ibarz.
  • XXIè Premi Tarragonès de Difusió Eutyches. És un premi que vol assenyalar una personalitat, entitat o associació que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Entre els guanyadors d’altres edicions es pot destacar l’arqueòloga subaquàtica Walfida Pérez, l’associació mediambiental la Sínia, el Fic-cat (Festival Internacional de Cinema en Català), Alfred Arola o Eudald Carbonell, entre d’altres. El jurat d’aquesta convocatòria el formen: Jaume Garcia, Francesc Roig, Mercè Toldrà i Elena Virgili.

Les propostes dels premis de Creació i de Difusió les presenten les entitats i els ajuntaments de la comarca. El premi és un guardó de l’artista Bartolozzi. Aquest acte l’amenitzarà un concert de Cèltic Quartet i el presentarà la periodista Montse Solé.