.

.

TOTS 21

Els concerts, presentats aquest matí al Camp de Mart, conformen la posada en marxa del projecte Sala Tarragona per part de la Sala Zero i Lo Submarino de Reus amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Manel R. Granell

L’Ajuntament de Tarragona i les sales Zero de Tarragona i Lo Submarino de Reus posen en marxa el cicle Sala Tarragona, una iniciativa cultural que es va haver de suspendre la tardor passada a causa de la segona onada de la pandèmia de la covid-19 i les conseqüents mesures restrictives fixades per les autoritats sanitàries.

El cartell musical el conformen els concerts de Els Pets, Sidonie i Crim+La Inquisición, que tindran lloc tots tres al Teatre Auditori del Camp de Mart en tres dies consecutius.

Segons ha expressat l’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, durant la presentació aquest matí al mateix Auditori del Camp de Mart, “els últims mesos hem estat treballant colze a colze amb les dues sales amb l’objectiu de poder realitzar el màxim de concerts possibles aquesta primavera amb les màximes garanties”. Ricomà ha destacat la importància d’iniciatives com aquesta nascudes del territori que, segons ha expressat “posen en valor el talent musical i demostren que la cultura és segura i necessària”.

A la presentació també han assistit representants de la Sala Zero, Tonet Sánchez i de Lo Submarino, Víctor Bladé. Ambdós han agraït el suport rebut per part de l’Ajuntament de Tarragona per tirar endavant aquest cicle i poder així donar veu tant a sales com a artistes. “La salut és molt important, però la cultura també és un actiu que hem de salvaguardar en el context d’aquesta pandèmia”, ha remarcat el propietari de la Sala Zero de Tarragona.

La primera cita serà divendres 16 d’abril a les 20 h amb Els Pets, que arriben amb les entrades exhaurides. Aquest cop sí, interpretaran dalt l’escenari els grans èxits de la banda, de forma cronològica inversa, dels més recents als més antics, fent una mirada retrospectiva del què han estat els trenta-cinc anys de la carrera del grup, i que serà una petita festa per a celebrar el 35è aniversari amb els seus fans. El bateria i vocalista de Els Pets, Joan Reig, també present a la presentació d’aquest matí, s’ha mostrat molt satisfet i agraït per la iniciativa del cicle i ha reiterat “el paper de la cultura, més necessària que mai pel benestar de totes les persones”. Dissabte 17 també a les 20 h, serà el torn de Sidonie, que presentarà el seu últim disc El regreso de ABBA. Per últim, els tarragonins Crim celebraran els seus 10 anys de punk-rock dalt l’escenari diumenge 18 d’abril a les 19 h. El vocalista i guitarrista de Crim, Adrià Bertran, ha expressat durant la roda de premsa “la importància de programacions com Sala Tarragona pels músics com nosaltres  que encara ens estem fent camí després d’un any tan dur com el passat”. Els acompanyaran La Inquisición presentant el seu últim disc Tenevrae.

Les entrades, tant per dissabte 17 com per diumenge 18, ja estan novament a la venda a través del web www.salatarragona.cat.

El projecte Sala Tarragona, liderat per la Sala Zero i Lo Submarino de Reus, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i la patronal de sales de concerts ASACC que vincula diferents establiments culturals d’arreu de Catalunya.

Redacció