.

.

TOTS 21

Carles Gómez (ANC), Cristina Guzman (CiU), Jordi Martí (CUP), Xavi Puig (ERC), Jordi Molinera (AMI), Rosa Maria Codines (Omnium). Foto: Tarragona21

Carles Gómez (ANC), Cristina Guzman (CiU), Jordi Martí (CUP), Xavi Puig (ERC), Jordi Molinera (AMI), Rosa Maria Codines (Omnium). Foto: Tarragona21

Les tres forces independentistes representades a l’Ajuntament de Tarragona (ERC, CiU i CUP), acompanyats de Omnium Cultura i l’ANC portaran al pròxim ple municipal del dia 17 de juliol la proposta de l’entrada de la ciutat dins l’AMI (Associació de Municipis per la Independència).

Els representants de les formacions polítiques han assegurat que tot i que l’aritmètica política ara mateix no juga al seu favor intentaran aconseguir més suports per tirar endavant la proposta.

Des d’ERC, Xavi Puig, ha obert les portes a una possible consulta popular per preguntar als ciutadans de Tarragona si es volen adherir a l’AMI.

Puig ho ha fet després de que el representat a les terres tarragonines, l’altafullenc, Jordi Molinera, recordés que Altafulla havia seguit aquest procediment.

Des de CiU, Cristina Guzman, ha assegurat que no sap que votarà el regidor d’Unió reponent amb un “li haureu de preguntar al senyor Prats”. Guzman també ha apuntat que sSi l’equip de govern torna a rebutjar aquesta adhesió serà ja el tercer cop que rebutgi propostes independentistes”.

Ara mateix els regidors sobiranistes sumarien només nou vots dels vint-i-set regidors representats a l’Ajuntament.

En principi ICV-EUiA s’abstindrà a la votació, Ciutadans i PP votaran en contra (8) i caldrà veure quina és la resposta del PSC a la votació del pròxim 17 de juliol.

Per poder entrar a l’AMI es necessita una majoria absoluta que sembla lluny ara mateix de l’abast dels partits que defensaran la proposta.

Ara mateix més de 700 municipis catalans estan dins de l’AMI. L’entrada a l’AMI suposaria que l’Ajuntament pagués a aquesta agrupació 11.000 euros.