.

.

TOTS 21

Espai de Josep Maria Salvadó Urpí.

Imatge del Parc Saavedra.

Vista del parc de Vidal i Barraquer.

El parc infantil de la plaça Josep Maria Salvadó Urpí, a tocar dels carrers Hernández Sanahuja i Cronista Sessé, està a punt d’inaugurar-se. Aquesta plaça compta amb un nou espai de jocs per a nens i nenes com un tobogan gegant en forma de formiga i diferents gronxadors de diferents animals ampliant, d’aquesta manera, l’espai de jocs ja existent.

La Brigada Municipal té previst repintar el terra en els propers dies, amb el dibuix d’una xarranca en una de les noves àrees de joc. La primera setmana de setembre es restauraran tots els jocs de l’àrea infantil existent, amb la qual cosa quedarà finalitzada la reforma del parc. “Aquesta era una reivindicació que ens va fer l’associació de veïns de Maria Cristina. Des de la seva inauguració no s’havia fet cap actuació i vam creure convenient restaurar l’espai existent i dotar de més elements d’oci un parc molt utilitzat per les famílies del barri”, comenta el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

Un altre dels espais d’oci que ja estan llestos es troba a l’avinguda Sant Salvador amb el carrer de l’Alsina del Mas, cruïlla entre Sant Ramon i Sant Salvador.

Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla Integral de millora dels Parcs Infantils que va engegar la conselleria d’Espais Públics a principis d’any amb la reforma dels parcs infantils del carrer Tramuntana de Cala Romana i el del carrer Illes Balears amb Gran Canària, de La Granja i que en total haurà ampliat i reformat 10 parcs infantils.

Un altre dels parcs que també s’ha millorat i ampliat l’àrea de jocs és el de Vidal i Barraquer. Aquesta àrea de jocs infantils està dividida en dos espais de diferents edats. La primera zona correspon a l’àrea destinada als més petits i on trobem instal·lats diferents jocs. S’ha pavimentat l’àrea de 10 x 8 metres on ja hi ha instal·lat un tobogan i uns jocs de molla. També s’ha posat cautxú a l’àrea de gronxadors actuals i s’hi ha col·locat un element nou de joc estil rocòdrom per ampliar l’oferta, fet de fibra de polièster, especialment dissenyat perquè els més petits en puguin gaudir. A la mateixa avinguda Vidal i Barraquer i just al costat de la zona de petits, hi ha una zona per a nens més grans. En aquesta zona hi trobem un multijoc i tres molles on s’han fet diferents reparacions i millores per a deixar la zona en perfectes condicions. En primer lloc es va procedir a polir i pintar tot el multijoc i les tres molles existents amb colors vius i adients amb el tipus d’animals que representen.

Ara fa uns dies s’ha completat la segona fase de millora d’aquest espai infantil retirant una corda de grans dimensions que actualment junta les dues torres del multijoc per a canviar-lo per un pont fixe amb barana fixa de fusta igual a l’existent a la resta del joc. Finalment també s’han creat unes escales fixes de la mateixa fusta per a poder accedir a una de les torres, en substitució de la xarxa que hi havia i que es trobava molt degradada. Amb totes aquestes actuacions queda acabada la reforma del parc infantil de Vidal i Barraquer.

Parc Saavedra: millora la zona de jocs infantils

El tercer parc que ja està en fase de finalització de les obres de millora és el Saavedra. Aquest espai s’ha sotmès a una reforma integral consistent a ampliar els punts de llum i canviar els existents per nous fanals amb tecnologia LED, la millora de la jardineria i la reposició dels jocs infantils malmesos amb el pas del temps. Només falta col·locar una tanca per preservar el recinte dels actes vandàlics, que s’instal·larà a principis de setembre. “El Saavedra és un parc històric i únic al centre de la ciutat, ja que té una superfície de 6.000 metres quadrats. Des del 2002 que no s’havia fet cap remodelació i calia una reforma a tots els nivells per tornar a dignificar-lo. De fet, des de que s’ha millorat l’espai de jocs hi ha més famílies que en fan ús, com ja va passar amb el nou parc de la Plaça dels Infants o la Plaça Verdaguer”, explica Martín.

Un altre dels canvis més significatius és que la Brigada Municipal ha pintat el circuit de bicicletes/patins amb ratlles i senyalització horitzontal. Un element que ajuda a visibilitzar aquest espai, així com el repintat dels bancs de la zona infantil.

L’espai dedicat als jocs infantils era un dels que es trobava més degradat. Per aquest motiu s’ha reposat els més malmesos i la Brigada n’hi ha col·locat de nous com una estructura multijoc en forma de muralla, “per la proximitat amb la muralla romana”, segons el regidor.

L’única cosa que falta per completar la reforma és la col·locació d’un forrellat per tancar el recinte durant la nit, com antigament ja hi era, amb l’objectiu de preservar aquest espai, força degradat per l’incivisme que pateix a les nits. Una mesura que ja s’aplica a altres parcs com el de la Ciutat i el de l’Amfiteatre.

El parc de la Quarta Promoció i l’Albada, al darrer trimestre d’any

Els darrers parcs que es milloraran enguany són el de la plaça de la Quarta Promoció i el de l’Albada. L’actuació de l’espai de Sant Pere i Sant Pau consisteix a renovar íntegrament el cautxú de tota la superfície del parc, i és el reforç d’aquest espai de joc amb un nou element infantil.

Finalment, el de l’Albada -que està situat a tocar de la Rambla- la Brigada Municipal revestirà el parc infantil de cautxú, que fins ara és de terra; repintarà de tots els elements infantils i restaurarà la barana de fusta. “Amb aquestes millores –afgeix Martin– garantirà una major seguretat amb el terra tou i millorarà considerablement l’aspecte d’aquest parc tan utilitzat pels veïns de l’Albada”. La reforma d’aquests parcs estarà enllestida el darrer trimestre d’any, així com el barri del Pilar, que el seu parc veurà ampliat l’àrea de jocs infantils.

La reforma d’aquests espais per a la canalla s’integra dins el Pla de Millora de Jocs Infantils que va iniciar la conselleria a principis d’any i que també inclou l’arranjament de les zones de jocs esportius de la Platja del Miracle.