.

.

TOTS 21

Imatge d’una actuació virtual d’Aslan

Després del bon sabor de boca que va deixar la primera edició, celebrada l’any passat encara amb mesures de protecció per la pandèmia, arriba aquest cap de setmana als Pallaresos la segona edició del Festival Músiques del Món.

Organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, tindrà lloc a la zona d’esbarjo del Bosc del Cremat el 9 i 10 de juliol, amb entrada gratuïta i dues ofertes de concerts de músiques amb sons ètnics que no escoltem en aquestes latituds.

En primer lloc, el dissabte, 9 de juliol, actuarà el Grup Aslan. Es tracta de música sufi d’un grup format per Jordi Hayri: Veu, llaüt i ney (flauta de canya); Angel Halim: Rebab (instrument de corda fregada), ney i percussió; Àlex M. Loqman: Ney i dansant (Sema o gir sufí); Virginie Safiye: Rebab, i Verónica Gönul: Dansant.

Aquarel.la do Brasil. Foto: Casamerica

L’endemà, diumenge, 10 de juliol, serà el torn d’Aquarel.la do Brasil, grup format per Pedro Bastos: guitarra i acordió; Jeca Mó: veu; Gabriel Fortunato: flauta i clarinet; Chico Nogueira: cavaquiño i veu; Alan Souza: percussió, i Lety Barbera: Mandolina.

Aslan

Fundat l’any 2003, el grup està dedicat a la difusió de la música d’arrel turca en les seves variants tradicional, clàssica i sufí. En els seus concerts es mostren els següents gèneres musicals: peces folklòriques de Ásia central, peces clàssiques de la música otomana, exemples de l’ús terapèutic de la música de makam tal com la van utilitzar els grans metges del mig orient com Avicena o al-Farabi, antigues peces de música sufí amb recitació de mantres sufís, i, finalment, el concert acaba amb una mostra de la dansa del Sema (dansa sagrada de la tradició sufí en la qual els ballarins giren sobre si mateixos meditativamente al ritme de la música).

Redacció