TOTS 21

Foto de família dels guanyadors/es, amb les autoritats municipals. Foto: Tots21

L’Ajuntament dels Pallaresos ha tornat a treure la cultura al carrer en aquestes dates de Sant Jordi amb la celebració de la segona edició dels Premis del Concurs literari, que s’han viscut aquest matí de dissabte, epíleg dels actes que ja van tenir un pròleg la jornada anterior amb els premis literaris destinats a la gent gran.

El pati del Centre Jujol ha viscut el lliurament presencial i no virtual dels guardons, acaparats majoritàriament per noies i dones, i posteriorment ha pogut gaudir d’un recital poètic musical amb la presència de quatre rapsodes, tres d’ells del nostre territori, i un guitarrista.

L’alcalde, Xavier Marcos, ha subratllat en la seva intervenció l’interès que té aquest equip de govern municipal a apostar i potenciar la cultura al municipi i ha felicitat els pares i mares que encoratgen els seus fills a ser-hi actors. Ha posat com a exemple la millora ‘espectaular’ que l’Escola Municipal de Música ha experimentat ‘en només dos anys’.

Al seu torn, el regidor de Cultura, Samuel Urbano, ha agraït l’alta participació en la segona edició, que s’ha vist incrementada respecte a l’anterior edició -afectada per les mesures del confinament-. ‘El poble necessitava un concurs literari i més en les dates de Sant Jordi. L’any passat, la covid no ens va permetre fer l’acte de lliurament de manera presencial’, ha destacat.

Respecte als guanyadors, caldria millor parlar de guanyadores, ja que el percentatge femení que ha obtingut premi ha estat aclaparador. El concurs s’ha dividit en quatre categories, en funció de les edats; la primera, dels 9 als 11 anys; la segona, dels 12 als 14; la tercera, dels 15 als 18, i la quarta, a partir dels 19 anys.

En aquesta darrera categoria, la dels més grans, ha repetit victòria Concepció Palau, que s’emporta 150 euros. En segona posició ha resultat Mireia Rué. En la categoria de 15 a 18 anys ha resultat vencedora Mar Gavaldà, mentre Monserrat Cirera ha estat segona classificada. En la categoria de 12 a 14 anys ha resultat vencedor Roger Gavaldà, mentre que Aran Ferré ha estat la segona. Finalment, en la categoria dels més petits, ha resultat vencedora Júlia Usach.

La jornada l’ha tancat un recital amb l’actuació dels rapsodes Conxita Jiménez, Fran Guinart, Àngel Martí Callau i Emília Privat, amb l’acompanyament a la guitarra de Josep Calbet i la direcció d‘Isabel Ribera.

D’altra banda, els guanyadors del Concurs literari de la Gent Gran han estat els següents: Primer premi per a associats, Àngels Castro Navia; segon premi, Lourdes Rillo Sánchez, i primer premi no associats: Loli Fernández.

A continuació us oferim un recull d’imatges dels guanyadors/es de la jornada d’avui:

Júlia Usach. Foto: Tots21

Roger Gavaldà. Foto: Tots21

Aran Ferré. Foto: Tots21

Mar Gavaldà. Foto: Tots21

Montserrat Cirera. Foto: Tots21

Concepció Palau. Foto: Tots21

Mireia Rué. Foto: Tots21

La rapsoda Conxita Jiménez, durant la seva actuació. Foto: Tots21

El públic que ha assistit a l’acte al patí del Centre Jujol. Foto: Tots21

J. Garcia