.

.

TOTS 21

La cercavila es durà a terme el pròxim dissabte. Foto: Cedida
La cercavila es durà a terme el pròxim dissabte. Foto: Cedida

La Colla Gegantera dels Pallaresos organitza una cercavila popular infantil el pròxim dissabte 21 de gener en motiu de la Festa Major d’Hivern de Sant Sebastià. L’objectiu de la cercavila és que tots els nens i nenes del municipi participin a l’activitat amb el seu gegantó, nano o bèstia particular per donar la benvinguda al nou gegantó dels Pallaresos, obra de l’artista Jordi Arnau Espuga, que es convertirà en la parella de la gegantona Marieta.

A partir de les 10.30h està previst que comenci la plantada de gegantins, bèsties i nanos davant de l’Ajuntament. A les 11h tindrà lloc la presentació de la nova figura, quan es donarà a conèixer el seu nom i què representa. Els gegants nous, Isidre i Rosalia, seran els padrins del nou gegantó, mentre que la seva parella, la Marieta, estrenarà vestit per a l’ocasió.

A partir de les 11.30h començarà la cercavila popular i infantil fins a la Sala Polivalent del municipi. En arribar, tots els participants tindran un petit obsequi per part de la Colla Gegantera i gràcies a la col·laboració de la botiga Funny Candy.

D’altra banda, la cercavila tindrà un component benèfic en favor de l’Associació Catalana Prader-Willi, una malaltia rara d’origen genètic amb una expressió clínica complexa que afecta múltiples sistemes de l’organisme.

A la Sala Polivalent s’instal·larà un punt informatiu per fer divulgació de la malaltia i hi haurà venda de marxandatge per recollir fons. També s’organitzarà un sorteig amb productes de la Colla Gegantera amb el mateix objectius i, d’altra banda, l’entitat farà una aportació de 200 euros a la causa.